SEGRE

ENSENYAMENT CENTRES

Mollerussa tindrà el curs vinent el quart institut de la comarca

Acollirà alumnes del col·legi Arrels i de Golmés, Vila-sana, el Poal i el Palau

El nou centre es preveu construir a prop del col·legi Les Arrels.

El nou centre es preveu construir a prop del col·legi Les Arrels.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La capital del Pla d’Urgell tindrà el curs vinent un nou institut de Secundària, el quart a la comarca, que es construirà prop de l’escola Les Arrels i acollirà alumnes de Mollerussa (Les Arrels) així com també de Vila-sana, Golmés i el Poal. Els estudiants del Palau d’Anglesola podran escollir entre anar a aquest centre o al Terres de Ponent, segons va explicar ahir el director territorial d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, que va destacar que s’ha optat per construir un nou centre davant de l’increment demogràfic previst per a la pròxima dècada tant a la capital com a la comarca.

El nou centre oferirà un total de dos línies (amb 30 alumnes per classe) i la previsió és que pugui arribar a tres. Cullerés va remarcar que es preveu que la comarca estigui capacitada per acollir fins a dotze línies a Secundària. Les obres es duran a terme perquè estiguin llestes el mes de setembre, a l’inici del nou curs. El centre es construirà a través de mòduls prefabricats.

El nou equipament es construirà amb mòduls prefabricats i estarà llest el setembre vinent

Per la seua part, l’alcalde, Marc Solsona, va celebrar que el departament doti amb un nou centre la capital del Pla i va assegurar que des de l’ajuntament ja es treballa en els terrenys necessaris on ubicar-lo, amb una finca d’uns 7.000 metres quadrats.

El director territorial va afegir que ben aviat es farà la selecció de l’equip directiu de l’institut de nova creació amb la voluntat que continuï la línia pedagògica dels centres acollidors, amb una metodologia basada en alguns casos com el de Les Arrels en el treball per projectes.

Ensenyament manté el projecte d’ampliar el Terres de Ponent

Solsona va destacar que la construcció de l’equipament no anul·la la previsió del departament d’ampliar l’institut Terres de Ponent. Cullerés també va garantir el transport escolar per a aquells alumnes que s’hagin de desplaçar fins a la capital procedents d’altres municipis, tal com succeeix amb l’institut La Serra. En l’actualitat, els centres de secundària al Pla d’Urgell tenen 1.180 alumnes, dels quals 386 van al Terres de Ponent, 457 a La Serra i 337 a La Salle.

tracking