SEGRE

PREVENCIÓ PATRULLES VEÏNALS

Una empresa d'Alpicat forma en seguretat deu sometents de Lleida

Una empresa d’Alpicat, GOA Tactical, que forma cossos de seguretat nacionals i internacionals, assessora també una desena de sometents dels voltants de Lleida per evitar robatoris. La firma, homologada pel ministeri de l’Interior, ensenya tècniques d’autodefensa i a utilitzar tota mena d’armes, també de guerra a Israel i Polònia.

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una empresa d’Alpicat que forma cossos de seguretat internacionals assessora una desena de sometents dels voltants de Lleida, com el del Camí de l’Albi a l’Horta. Aquests sometents, que per raons de confidencialitat GOA Tactical no pot identificar, consideren que necessiten autoprotecció davant dels robatoris en zones agràries de Ponent, per la qual cosa opten per rebre formació específica. L’empresa, després d’estudiar la zona, els informen sobre com actuen els lladres i els donen consells sobre quines hores patrullar i com han de fer-ho. També els donen consells sobre alarmes i altres sistemes de protecció, com la col·locació de tanques.

GOA Tactical, homologada pel ministeri de l’Interior, és una societat especialitzada a instruir cossos policials i militars de tot el món, inclosos soldats del ministeri de Defensa. L’empresa, fundada el 1999, està situada a Alpicat i treballen des del camp de tir Can Bosch, a Roselló, i un camp de franctiradors de Torres de Segre.

GALERIA D'IMATGES. Mira com ensenyen a disparar amb arma al camp de tir  

El seu fundador, Cisco Galván, és de Barcelona i va decidir venir a Ponent “perquè hi ha uns camps molt bons per als entrenaments”, diu.

Els sometents actuen sense armes

- Els sometents assessorats per GOA Tactical, com el del Camí de l’Albi, treballen sense cap mena d’arma. Aquest es diu Equip de Seguretat de l’Albi  (AST, per les sigles en anglès) i controla un itinerari que recorre unes trenta cases d’aquesta partida de l’Horta. A través de contacte permanent per telèfon i d’un grup de WhatsApp,  s’avisen de qualsevol moviment sospitós a la zona

Feina internacional

Galván va explicar que cossos de seguretat estatals i internacionals hi recorren per instruir-se més enllà de la formació oficialque reben. I és que algunes de les tàctiques que treballen tan sols s’ensenyen a cossos d’elit.

A Can Bosch instrueixen a l’any un miler de persones en diferents cursos que van dels 60 als 500 euros. S’hi ensenyen tàctiques amb arma curta, subfusell, rifle franctirador i defensa policial.

Tanmateix, el seu treball no acaba a Lleida, ja que a Espanya només poden fer els entrenaments que la legislació permet i, per utilitzar armes de guerra, viatgen a Polònia o a Israel, on sí que està permès.

El WhatsApp és l’eina més usada per avisar-se de robatoris El WhatsApp s’ha convertit en una de les millors eines que tenen els sometents per vigilar les seues llars i finques dels robatoris. A través de la missatgeria, les patrulles es coordinen i s’informen de qualsevol moviment sospitós. Tot va començar fa sis anys, el gener del 2012, quan una vintena d’agricultors d’Alcarràs va sortir a patrullar per primera vegada per frenar l’onada de robatoris que patien des de feia mesos. La mesura es va estendre a Almacelles, Maials, Portella, Pla de la Font, Sucs, Corbins, Montgai, Albi, Pinell del Solsonès, Navès i Sant Guim de la Plana. Les noves tecnologies han ajudat a evitar més d’un ensurt.

Treballen amb cossos de policia d’Israel, Polònia, Argentina i Brasil L’empresa de formació tàctica militar i policial GOA Tactical ofereix des de Lleida els seus serveis a cossos policials i militars de tot el món: Israel, on fins i tot treballen a la Franja de Gaza; Polònia, Argentina, Nigèria, Togo, Congo, Guinea, Gabon, Mèxic i Brasil. A causa del fet que la legislació espanyola és restrictiva per entrenar amb armes de guerra, armes automàtiques i disparar des de vehicles, es desplacen a Polònia i Israel, on el seu reglament sí que ho permet. Un fet que l’empresa lamenta perquè, a l’haver de dur a terme els entrenaments a l’estranger, “s’inverteixen milions d’euros en aquests països quan es podrien quedar aquí”.

Els sometents actuen sense armes - Els sometents assessorats per GOA Tactical, com el del Camí de l’Albi, treballen sense cap mena d’arma. Aquest es diu Equip de Seguretat de l’Albi (AST, per les sigles en anglès) i controla un itinerari qu ...

Els sometents actuen sense armes - Els sometents assessorats per GOA Tactical, com el del Camí de l’Albi, treballen sense cap mena d’arma. Aquest es diu Equip de Seguretat de l’Albi (AST, per les sigles en anglès) i controla un itinerari qu ...AMADO FORROLLA

Els sometents actuen sense armes - Els sometents assessorats per GOA Tactical, com el del Camí de l’Albi, treballen sense cap mena d’arma. Aquest es diu Equip de Seguretat de l’Albi (AST, per les sigles en anglès) i controla un itinerari qu ...

Els sometents actuen sense armes - Els sometents assessorats per GOA Tactical, com el del Camí de l’Albi, treballen sense cap mena d’arma. Aquest es diu Equip de Seguretat de l’Albi (AST, per les sigles en anglès) i controla un itinerari qu ...AMADO FORROLLA

tracking