SEGRE

MUNICIPIS PROVEÏMENTS

Obres per duplicar el subministrament d'aigua a la Pobla i el Vilosell a l'estiu

Nova estació de bombatge per garantir el servei, ja que la població es triplica

El Vilosell és un dels pobles beneficiats per l’actuació.

El Vilosell és un dels pobles beneficiats per l’actuació.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues abordarà aquest any la construcció d’una estació de bombatge per duplicar el cabal que ara se serveix al Vilosell i la Pobla de Cérvoles, dos municipis que tripliquen la població a l’estiu i a les quals és difícil proveir, en especial en èpoques de sequera. Així ho va assegurar ahir el president de l’entitat i alcalde de la Floresta, Jaume Setó. La nova estació costarà uns 40.000 euros i la mancomunitat comptarà amb ajuts de la Diputació per sufragar les obres. Setó va explicar que aquesta ha estat una millora molt reivindicada per a les dos localitats des de fa anys i que es podrà executar aquest any gràcies a l’aportació de la institució provincial.

Per ara, l’estació de bombatge ubicada a l’altura de l’Albi subministra a aquestes poblacions entre sis i set metres cúbics per hores, un cabal insuficient entre el juny i el setembre, període en què s’omplen les segones residències i arriben els turistes. Amb la posada en marxa de la nova estació, es podrà passar als dotze metres cúbics per segon, la qual cosa garanteix el subministrament de boca. Setó va explicar que la Pobla de Cérvoles, amb uns dos-cents veïns censats, podia suplir la falta de recursos amb pous i fonts, mentre que al Vilosell, amb també dos-cents habitants, és impossible ja que no hi compta. L’organisme començarà la intervenció per instal·lar el nou sistema d’impulsió al més aviat possible perquè pugui estar en funcionament aquest mateix any i abans de l’època estival.

La Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues gestiona el servei d’aigua de boca en una vintena de pobles d’aquesta comarca i del Segrià i també està previst que subministri Senan, que serà el primer municipi de la Conca de Barberà, a Tarragona, que es beneficia d’aquest servei.

tracking