SEGRE

MUNICIPIS CIRCULACIÓ

Rotonda per garantir la seguretat a Albatàrrec

A l’encreuament cap a Montoliu, per la proximitat de l’escola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Albatàrrec farà una rotonda a la sortida de la població cap a Montoliu, segons va explicar ahir el primer edil de la localitat, Jaume Sanuy, que el passat dia 4 va rellevar a l’alcaldia Víctor Falguera, que va renunciar al càrrec per dedicar-se a les seues empreses (vegeu SEGRE del dia 5). Es tracta del projecte estrella per aquest any i, de fet, està en procés de licitació. Representarà una inversió de 246.509 euros, dels quals la Diputació n’aportarà la meitat, una mesura que la institució provincial va ratificar al ple de l’octubre. Segons Sanuy, la cruïlla cap a Montoliu de Lleida és al costat de l’escola i és una zona en la qual els vehicles van a força velocitat ja que encaren la carretera cap aquesta localitat, “fet que suposa un perill per l’afluència de transeünts en determinades hores del dia”, va remarcar. Per aquesta raó, és necessari adoptar mesures perquè es disminueixi i es reguli aquest encreuament.

D’altra banda, una altra de les mesures que es portaran a terme durant l’actual exercici és la millora de l’entrada a la població des de Lleida. Segons Sanuy, ja s’ha fet alguna intervenció en aquest sentit. Entre les millores que es preveu, hi ha la de la senyalització, així com la instal·lació de nous indicadors, a banda d’habilitar zones verdes i jardins que “renovin la imatge de la localitat a les persones que arriben”, va puntualitzar.

Acabar el pavelló, un altre projecte clau per al 2018Acabar el poliesportiu de la població serà una de les actuacions claus aquest any. Val a recordar que la construcció va quedar aturada el 2010 per falta d’ajuts i que finalitzar aquesta infraestructura ha estat una de les principals metes dels següents mandats que han seguit el de Baltasar Biosca, que va abordar la actuació. Biosca va deixar l’alcaldia el febrer del 2013 després de 14 anys en aquest càrrec i el va rellevar Víctor Falguera, que la setmana passada va deixar el lloc en mans de Jaume Sanuy.

tracking