SEGRE

INFRAESTRUCTURES FERROCARRIL

Renfe deixa a Picamoixons 15 usuaris del tren de Lleida

A la intempèrie al no esperar-los el comboi que els havia de dur a Tarragona || Els passatgers van pagar un taxi fins al seu destí

Imatge d’arxiu de l’estació de tren a les Borges Blanques.

Imatge d’arxiu de l’estació de tren a les Borges Blanques.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Renfe va deixar dijous passat a la tarda abandonats a la intempèrie una quinzena d’usuaris de la línia R-13 de Renfe que viatjaven a l’últim tren del dia procedent de Lleida. Els usuaris, que es dirigien a la zona de Reus i Tarragona, havien d’efectuar un transbord al baixador de la Plana-Picamoixons (Alt Camp) per poder agafar un comboi que els havia de portar a la seua destinació final (Tarragona). El tren de Lleida a Barcelona, tanmateix, va arribar amb 23 minuts de retard a aquesta parada i, malgrat que la interventora els havia assegurat el contrari, quan van baixar van comprovar que l’altre tren no els havia esperat i havia marxat sense recollir-los. Malgrat les reclamacions telefòniques efectuades des del mateix punt, on no hi ha cap edifici per protegir-se ni personal, Renfe no es va voler fer càrrec en aquell moment dels passatgers, que es van veure obligats a llogar conjuntament un taxi per arribar a la seua destinació.

Per la seua part, Renfe va reconèixer els fets ahir al matí. Fonts de la companyia van explicar que el tren de la línia R-13 procedent de Lleida havia d’arribar a la Plana-Picamoixons a les 18.43 hores, però que, fruit d’un “problema d’infraestructura i electrificació” ho va acabar fent amb 23 minuts de retard. “Quan és un petit retard, s’avisa i s’espera que pugui continuar”, van apuntar. En aquesta ocasió, van considerar que era excessiu i que el tren des del baixador en direcció Reus i Tarragona havia de sortir a l’hora prevista. “Els trens tenen un horari”, addueixen les mateixes fonts, que van afegir que la companyia treballa amb la consigna de “gestionar” aquests casos per “minimitzar l’afectació als viatgers”. Van assumir, tanmateix, que ho van fer sense informar els usuaris ni preveure les conseqüències.

El tren en el qual viatjaven va arribar 23 minuts amb retard i l’altre comboi no va esperar els passatgers

En aquest sentit, Renfe va demanar “disculpes” i va animar els afectats a presentar les corresponents reclamacions amb el compromís d’assumir el cost extraordinari que va suposar el lloguer del taxi fins a Tarragona, i fins i tot a abonar part del bitllet.

tracking