SEGRE

MUNICIPIS PRESSUPOSTOS DEL 2018

El Pont invertirà aquest any mig milió en l’arxiu

La planta baixa del Palau s’obrirà per convertir-se en un carrer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament del Pont de Suert invertirà aquest any mig milió d’euros per habilitar el nou arxiu comarcal al Palau Abacial i completarà l’operació l’any vinent amb 500.000 euros més. La primera partida ja està aprovada pel ple municipal com una de les inversions per a aquest 2018. De fet, és la principal inversió prevista per aquest any, segons l’alcalde, José Antonio Troguet, que va remarcar que el projecte ja està redactat (i firmat pels arquitectes Ramon Solana i Alejandro Royo) i pendent d’aprovació per part de la conselleria de Cultura.

L’alcalde va avançar que la planta baixa del Palau Abacial es reformarà i s’obrirà al carrer de manera que unirà la plaça de la Biblioteca amb la plaça de l’Església Vella, on es troba el museu d’art sacre. D’aquesta manera, serà planta baixa i també passadís exterior, com si fos un carrer porticat, que convertirà la zona en un conjunt cultural.

Els pressupostos per a aquest any, que ascendeixen a un total de 3,6 milions d’euros (un 26 per cent més per la inversió en l’arxiu) inclouen també partides importants per cobrir la pista de pàdel i per construir una escullera i habilitar una vorera per donar continuïtat a l’avinguda Victoriano Muñoz (travessia N-230) a partir de l’hotel La Faiada.

D’altra banda, l’ajuntament del Pont ha tancat una operació per refinançar els interessos del pla de pagament a proveïdors, ja que el préstec amb el ministeri d’Hisenda per al pagament de factures, de 2,6 milions d’euros (ara 2,4), suposava el pagament de tipus del 5 per cent, que ara es quedaran en l’1 per cent i permetran estalviar 110.000 euros a l’any, segons l’alcalde. Per la seua part, el consistori invertirà un total de 50.000 euros en l’accés de Llesp i uns altres 25.000 euros en un carrer i l’enllumenat de Gotarta.

tracking