SEGRE

FAUNA SEGURETAT

Plaques identificatives i sense permisos puntuals per caçar al vedat d'Aspa

Després de l’assassinat de dos rurals fa un any

Un moment de la reconstrucció del doble crim al vedat de caça d’Aspa el 21 de gener del 2017.

Un moment de la reconstrucció del doble crim al vedat de caça d’Aspa el 21 de gener del 2017.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Aspa ha pres una sèrie de mesures per dotar de més seguretat el vedat de caça després de la mort fa gairebé un any de dos agents rurals tirotejats per un caçador sense llicència. L’alcaldessa, Maria José Invernon, va explicar ahir a aquest diari que ja no es donen permisos puntuals, és a dir, d’un dia o de cap de setmana, per a caçadors que no siguin socis del vedat per a la temporada del tord, que va començar ahir i s’allargarà fins al pròxim 18 de febrer. Segons Invernon, la caça del tord atreu caçadors que no són habituals i aquests, va dir, “són difícils de controlar perquè no els coneixem”.

Així mateix, a partir d’aquest any, els caçadors que van al vedat municipal d’Aspa han de portar una placa identificativa a la jaqueta. D’aquesta forma, els agents rurals poden identificar-los des de quatre o cinc metres, distància a la qual els demanen que descarreguin l’arma. “L’ajuntament, a l’inici de la temporada, entrega les llistes amb tota la documentació dels caçadors autoritzats als rurals i amb les plaques poden identificar-los abans d’atansar-s’hi”, va explicar Invernón.

L’ajuntament d’Aspa exigeix al Govern que hi hagi més control als caçadors i seguretat per als rurals

Malgrat tot, l’alcaldessa va assenyalar que aquestes mesures, aplicades després de la mort de David Iglesias i Xavier Ribes el 21 de gener de l’any passat, no són suficients i va exigir a la Generalitat controls més exhaustius als caçadors i dotar de més instruments els Agents Rurals per incrementar la seguretat. Aquest diumenge vinent es compleix un any de la tragèdia d’Aspa i se celebrarà un homenatge de record per als dos morts en un acte íntim amb les famílies. Per aquest doble crim està acusat Ismael Rodríguez, un caçador de 28 anys que va confessar els fets i que es troba en presó preventiva.

tracking