SEGRE

TRÀNSIT SINISTRALITAT

Mor un motorista andorrà de 64 anys en una sortida de via a la carretera C-14 a Bassella

L’accident es va produir ahir cap a les dotze del migdia quan el conductor de la moto va caure i va xocar amb la barrera de seguretat || Va ser evacuat greu en helicòpter a l’Arnau, on va morir hores després

Vista del punt on es va produir ahir l’accident mortal a la C-14 al municipi de Bassella.

Vista del punt on es va produir ahir l’accident mortal a la C-14 al municipi de Bassella.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un motorista de nacionalitat andorrana i de 64 anys va perdre ahir la vida en una sortida de via a la C-14 al terme municipal de Bassella, a l’Alt Urgell. Els serveis d’emergències van rebre l’avís pocs minuts després de les dotze del migdia al produir-se un accident al quilòmetre 128,1 d’aquesta carretera. Per causes que es desconeixen i s’investiguen, el conductor de la motocicleta, J.C.R., que viatjava en direcció Ponts, va perdre el control del vehicle, va caure a l’asfalt i va xocar finalment amb la barrera de seguretat del lateral de la via.

Fins al lloc dels fets es van traslladar tres dotacions del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que van decidir evacuar el motorista en helicòpter a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on va ingressar en estat greu. Tanmateix, la víctima va morir al cap d’unes hores al centre hospitalari a causa de les ferides. A més dels serveis sanitaris, també es van activar quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra i una dotació dels Bombers de la Generalitat.

Es tracta del segon accident mortal de l’any a Lleida i en tots dos casos les víctimes van ser motoristes

A causa de l’accident, la carretera va quedar tallada en tots dos sentits de la marxa durant una hora, fins que va poder restablir-se la circulació una vegada retirada la motocicleta. En només quatre dies s’han produït els dos únics accidents mortals registrats a les carreteres lleidatanes en el que va d’any. I en tots dos casos les víctimes eren motoristes. Aquest dijous passat, un veí de Puigverd de Lleida de 68 anys va perdre la vida al col·lidir amb dos vehicles a la carretera L-702 al terme municipal d’Artesa de Lleida. Es tracta d’un col·lectiu especialment vulnerable tenint en compte que, dels quaranta accidents mortals registrats el 2017 a Ponent, en onze van morir motoristes.

Els sinistres de motoristes que resulten morts o ferits han anat en augment durant els darrers quatre anys i a la província de Lleida s’han incrementat fins a un 75 per cent. Segons indiquen les dades aportades pel Govern central en una resposta parlamentària al diputat socialista Miguel Ángel Heredia, el 2012 es van comptabilitzar quaranta-cinc accidents amb víctimes a les carreteres lleidatanes, xifra que es va elevar a setanta-nou a finals del 2016.

En aquest període, segons les xifres que maneja l’Estat, han mort tretze motoristes, 24 tenint en compte els que van perdre la vida en accidents de trànsit l’any passat. Els ferits greus també augmenten, un 31 per cent, així com els lleus, que es dupliquen.

Un vehicle acaba al mig d’una pista forestal per la neu a Espot

Els Bombers de la Generalitat van rescatar ahir els ocupants d’un vehicle que es va quedar atrapat al mig d’una pista forestal a causa del gel i la neu a Espot. L’avís va arribar a les 12.20 hores, quan es va comunicar una sortida de via d’un vehicle. Per causes que es desconeixen, el conductor va perdre el control del vehicle, possiblement pel gel i la neu que cobrien la carretera, va baixar pels marges i va acabar al mig d’una pista forestal. Els efectius de Bombers van treure els ocupants del vehicle, que no portava cadenes a les rodes, i van avisar la companyia de l’assegurança perquè es fes càrrec del cotxe amb una grua. Cap dels ocupants va resultar ferit. El Servei Català de Trànsit va recomanar ahir més precaució per presència de neu a la carretera C-28 al seu pas pel port de la Bonaigua, i a causa de la boira densa que va afectar la visibilitat durant bona part del matí en un tram de l’A-2 a Cervera i Montmaneu.

tracking