SEGRE

MUNTANYA SUCCESSOS

Mor un esquiador bilbaí de 35 anys en un accident a Baqueira

El sinistre es va produir dissabte al migdia i va tenir lloc fora de pistes de l’estació || Va ser evacuat a l’hospital de Vielha, on va morir pocs minuts després

Vista de la estación de esquí de Baqueira Beret.

Vista de la estación de esquí de Baqueira Beret.ACM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un esquiador bilbaí de 35 anys va morir dissabte al tenir un accident a l’estació de Baqueira Beret. Segons van explicar fonts de l’estació, el sinistre es va produir fora de pistes, concretament en una zona coneguda com a la Vinyeta. El jove es trobava esquiant amb un acompanyant quan, cap a les quatre de la tarda, aquest últim li va perdre la pista i va donar la veu d’alarma. Des de l’estació de Baqueira van assenyalar que immediatament es van posar en marxa els protocols i els responsables de pistes van iniciar la recerca de l’esquiador, que van localitzar en una zona rocosa i sense neu després d’haver caigut per un pendent.

L’equip de l’estació va trobar la víctima amb lesions de gravetat, de manera que va decidir alertar els Pompièrs d’Aran perquè el traslladessin a l’hospital de Vielha. Una vegada estabilitzat, efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Pompièrs van evacuar l’esquiador, que havia perdut la consciència, en helicòpter fins a l’hospital. Tanmateix, les ferides eren molt greus i finalment va perdre la vida al cap de pocs minuts d’ingressar a Urgències.

Un esquiador de 67 anys va morir divendres al xocar contra un arbre a l’estació de la Cerdanya

Des de l’estació de Baqueira, ahir lamentaven aquest tràgic accident i van insistir que els usuaris de les pistes han de tenir precaució i no utilitzar les zones que són fora del perímetre de l’estació.

En el cas de l’esquiador que va morir dissabte, tenia una notable experiència i fins i tot havia estat monitor a l’estació de Valdezcaray, a La Rioja. Un dia abans, un home de 67 anys i veí de Ribes de Freser va morir en un accident d’esquí a l’estació de Masella, a Girona. L’esquiador va perdre el control, va xocar contra un arbre, i va morir en l’acte.

D’altra banda, els Pompièrs van rescatar ahir dilluns en helicòpter un excursionista de trenta-nou anys que va patir un traumatisme al cap i una possible luxació al turmell entre la ribera deth Nere i el sarrat dera Gerbosa. Va ser evacuat a l’hospital de Vielha.

A l’UCI el jove que va xocar contra un canó de neu a Port Ainé El jove de vint-i-nou anys que va resultar ferit aquest diumenge passat al xocar amb un canó de neu a l’estació de Port Ainé seguia ahir ingressat a l’UCI de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Segons van confirmar fonts hospitalàries, el jove es trobava estable. L’accident es va produir minuts abans de les tres de la tarda de diumenge, quan el jove estava practicant esquí a la pista de l’Estadi de Port Ainé. Per causes que es desconeixen i que s’investiguen, quan baixava per un pendent, va perdre el control i va acabar xocant contra un canó de neu artificial. Després de ser atès pels serveis mèdics de la mateixa estació, un helicòpter del SEM el va evacuar a l’hospital Arnau de Vilanova, on va ingressar a la Unitat de Cures Intensives. Ahir, el seu estat era greu però estable.

tracking