SEGRE

PATRIMONI CONSERVACIÓ

Cervera actua d'urgència a la muralla per fuites d'aigua

Al carrer Salí a causa de filtracions i fugues des dels desaigües || Treballs per estabilitzar aquesta zona de la fortificació

Un contrafort instal·lat durant l’última intervenció d’urgència, prèvia a l’actual.

Un contrafort instal·lat durant l’última intervenció d’urgència, prèvia a l’actual.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Empresa d’Aigües i Serveis de Cervera i Segarra (EASCS) ha iniciat aquesta setmana una intervenció d’urgència per renovar la xarxa de desaigües del carrer Salí, situat sobre la muralla de la ciutat a la zona del Portalet. Segons l’alcalde, Ramon Royes, les filtracions i fuites dels desaigües posaven en perill l’estabilitat de la fortificació medieval al centre de la població. Els treballs inclouen aixecar el paviment i substituir les conduccions d’aigües residuals. Afecta 530 metres quadrats i es canviaran 130 metres de conducció de formigó, i s’instal·laran quatre embornals per a l’aigua pluvial. Els treballs compten amb un pressupost total de 42.235 euros.

Les actuacions a les muralles de Cervera que circumval·len la ciutat són una constant a la capital de la Segarra. Fa un any un enfonsament a la part posterior de la muralla a la zona de Pati Corell va afectar la ronda de les muralles i va obligar a instal·lar un contrafort de ferro de més de deu metres d’altura amb un cost de 80.000 euros. Segons Royes, la magnitud de la fortificació obliga a unes inversions que superen la capacitat de consistori. Als anys noranta es van invertir, amb ajuts de Foment, tres milions d’euros a reparar el recinte.

tracking