SEGRE

El col·legi Ramon Estadella de Guissona es queda sense pati

La contínua expansió del grup BonÀrea ha impulsat el creixement espectacular de Guissona.

La contínua expansió del grup BonÀrea ha impulsat el creixement espectacular de Guissona.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El col·legi Ramon Estadella de Guissona va rebre ahir la visita de tècnics del departament d’Ensenyament després de la posada en marxa del nou edifici annex que acull la cuina, el menjador, una sala polivalent i nous lavabos. L’immoble s’ha aixecat al pati de l’escola, la qual cosa ha fet que els alumnes s’hagin quedat sense pati d’esbarjo. Així, segons explica l’alcalde, Xavier Casoliva, l’espai que està previst com a nou pati està ubicat a més de dos-cents metres de distància, “la qual cosa el fa inviable”.

L’ampliació s’ha portat a terme després que l’escola Ramon Estadella, que té 236 alumnes, hagi inaugurat aquest any una segona línia de P3 que se suma a les classes ja desdoblades de P5 i dos de Primària. Segons l’alcalde, Ensenyament va construir fa una dècada el nou col·legi públic Ramon Faus després que les instal·lacions del Ramon Estadella, inaugurades l’any 1969, es quedessin obsoletes. El creixement de la població ja va deixar col·lapsat el nou centre educatiu el primer curs, per la qual cosa Ensenyament va haver de tornar a reobrir aquell mateix any l’antic col·legi.

A l’actualitat, Guissona té projectada una nova ampliació dels dos centres educatius públics més, tant l’Institut de Secundària Guissona com el col·legi Ramon Faus, tots dos situats a la mateixa zona de creixement i que ja es troben totalment plens.

Serveis col·lapsats Segons Casoliva, ja fa molts anys que Guissona té tots els serveis col·lapsats, tant els sanitaris com els educatius. Segons l’alcalde, aquesta situació es registra perquè es tracta d’un creixement de població exponencial i que, a més, “afecta de forma concreta els serveis educatius perquè a Guissona vénen a viure parelles joves que treballen al BonÀrea”. Casoliva també va explicar que el consistori de la localitat ja disposa de terrenys a la zona nord per edificar un nou centre educatiu públic, i va recordar també que ja es va posar a disposició de la Generalitat uns terrenys al costat de l’institut, perquè hi construís un nou centre mèdic.

tracking