SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

Condemnat a presó per agredir i humiliar durant 7 anys la seua mare

L’Audiència de Lleida considera provat que constantment la insultava, li escopia, l’empenyia i destrossava mobles i objectes || Li imposa també allunyament

Imatge d’arxiu d’una protesta a Lleida contra la violència contra les dones.

Imatge d’arxiu d’una protesta a Lleida contra la violència contra les dones.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat un lleidatà a un any i mig de presó, a seixanta dies de treballs a la comunitat, a una multa de 320 euros i a 200 metres d’allunyament per haver agredit i humiliat durant aproximadament set anys la seua mare, a la qual també li prohibeix atansar-se durant més de dos anys. El tribunal provincial confirma així la sentència del jutjat penal 1 de Lleida i considera provat que el condemnat va sotmetre la víctima a una “situació constant d’humiliació i menyspreu, i provocar contínuament discussions i conflictes fins a fer insuportable la convivència”.

A més d’insultar-la dient-li “filla de puta” o “cabrona”, el condemnat també “li escopia, l’empenyia, llançava objectes a terra, colpejava les parets i trencava mobles” de forma reiterada, segons la versió de la víctima, a què els jutges van donar total credibilitat.

En concret, la sentència, a què ha tingut accés aquest diari apunta a dos episodis violents. Un el juny del 2016, quan l’agressor va anar a la botiga que regentava la seua mare per demanar-li diners. Davant de la negativa d’aquesta, el ja condemnat la va amenaçar dient-li que es preparés perquè quan arribés a casa ho trobaria tot destrossat i que se’n recordaria tota la vida. L’altre incident va tenir lloc el maig de l’any passat, quan el fill va recriminar a la mare que no havia penjat bé unes cortines i la va empènyer quan estava pujada a una escala, amb la qual cosa va provocar que caigués a terra.

La versió de la víctima va ser corroborada durant el judici per la seua parella actual i l’altre fill d’ella, que van relatar la situació de maltractament a la qual feia anys que estava sotmesa la víctima. El marit va assegurar que un dia es va trobar la dona estirada a terra ja que el seu fill l’havia empès després d’haver destrossat diversos mobles de l’habitatge. Per tot plegat, el denunciat va ser condemnat com a autor de tres delictes, un de violència física i psíquica habitual en l’àmbit familiar, un altre de maltractament i un altre lleu de lesions. A banda de les condemnes de presó i treballs en benefici de la comunitat, l’allunyament i la multa, la sentència també li imposa la prohibició de tenir armes durant dos anys i mig.

tracking