SEGRE

El professor de Tremp denunciat per la Guàrdia Civil nega que hagi comès un delicte d'incitació a l'odi

Manel Riu ha declarat aquest dijous davant de la jutge amb el suport d'un centenar de persones

Més d'un centenar de persones ha mostrat el seu suport al professor de Tremp.

El professor de Tremp denunciat per la Guàrdia Civil nega que hagi comès un delicte d'incitació a l'odiJordi Uriach

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Manel Riu, el professor de Tremp denunciat per la Guàrdia Civil per un suposat delicte d’incitació a l’odi a les xarxes socials, ha declarat aquest dijous davant del jutge. Ho ha fet acompanyat per més d'un centenar de persones que s'ha concentrat davant de les portes del jutjat per donar-li suport.

Riu, veí de la capital del Pallars Jussà, ha reconegut que va fer les publicacions per les quals se l'acusa, però nega que es tracti d'un delicte d'incitació a l'odi o revelació de secrets, ja que defensa que són "crítica i sarcasme" que cal contextualitzar.

La Guàrdia Civil ha elaborat un informe de 119 pàgines sobre missatges de Riu a les xarxes socials. El document, al qual ha tingut accés SEGRE, inclou publicacions a Faceboook i Twitter que critiquen l'actuació policial l'1-O i que, segons l'institut armat, mostren indicis de delicte. Entre aquests indicis es troben: l'himne dels Segadors, la compartició d'una publicació de l'humorista Toni Soler; una publicació que diu que la vicepresidenta del Govern "serà baixeta, sí; però la paia pixa dreta"; o una altra en què Riu diu “Jo no crec ni en Déu, ni en l’ànima, ni en la vida eterna, ni en el cel, ni en l’infern... Bé, en l’infern sí que hi crec: l’infern és Espanya”.

Els fets pels quals s'acusa a aquest veí de Tremp es remunten al 7 d’octubre passat, quan Manel Riu Fillat va tenir una topada amb agents del cos. “Vaig coincidir amb uns guàrdies civils en una estació de servei i els vaig dir que el que van fer l’1 d’octubre era una vergonya.” Li van demanar el DNI “i jo vaig prendre nota del número de les seues plaques i de la matrícula del cotxe”.

tracking