SEGRE

INFRAESTRUCTURES ADMINISTRACIONS

L'obra pública baixa vora cinc milions a Lleida per la caiguda de la licitació de la Generalitat

L’executiu català va licitar trenta milions menys en un any marcat per la intervenció dels comptes || Corporacions locals i Estat incrementen en canvi la inversió, amb trenta-tres i deu milions d’euros

La Diputació va anunciar ahir que invertirà 1,59 milions en la carretera de les Borges a Cervià.

La Diputació va anunciar ahir que invertirà 1,59 milions en la carretera de les Borges a Cervià.MARIONA REBULL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’obra pública segueix en caiguda a les comarques de Lleida i el 2017 va registrar un descens de l’import global d’obres licitat de 4,6 milions d’euros. Aquesta xifra suposa prop d’un 6 per cent menys que l’import que es va licitar l’any 2016, de manera que va passar de 79,5 milions d’euros a 74,88 el 2017. De fet, ja venia d’un decreixement registrat entre el 2015 i el 2016 equivalent a un 7 per cent menys (va passar de 85 a 79 milions).

Un informe de la Cambra Oficial de Contractistes d’Obres de Catalunya assenyala que el descens de la licitació d’obra pública a Lleida el 2017 està directament vinculat a la caiguda de la inversió per part de la Generalitat, amb els pressupostos aprovats al març i els comptes intervinguts al setembre. Malgrat tot, aquesta caiguda s’explica també perquè l’esforç inversor de la Generalitat a Lleida el 2016 va tenir com a revulsiu la licitació del túnel de Tres Ponts, a la C-14, per 38 milions d’euros (el 2015 l’executiu català va licitar només per valor de 3,59 milions i el 2014, per 28,4).

Al contrari, la licitació d’obra pública per part dels ajuntaments i de l’Estat va créixer l’any passat. D’aquesta forma, la inversió que més va augmentar el 2017 va ser la de l’Estat, que va passar dels escassos 2,4 milions del 2016 a 10,6 milions l’any passat. Al seu torn, les corporacions locals han recobrat pols després de diversos anys de crisi i van tancar el passat exercici doblant l’import de licitació d’obra pública a Lleida, que va passar dels 15,8 milions del 2016 a 33,1 milions l’any passat.

Malgrat tot, la principal institució inversora continua sent Infraestructures.cat, l’organisme que concentra pràcticament totes les obres de la Generalitat. L’any passat va licitar obres a Lleida per valor de vint-i-un milions (trenta-tres milions menys que l’any anterior). El va seguir el 2017 la Diputació de Lleida, que segons l’informe de la CCOC va licitar projectes per valor d’11,3 milions; la direcció general de Carreteres de l’Estat (10,3) i l’ajuntament de Lleida (6,1 milions d’euros).

La resta de consistoris van sumar licitacions per valor d’uns quinze milions d’euros més i la Universitat de Lleida, dos milions més.

tracking