SEGRE

CERTÀMENS PROMOCIÓ

Últims preparatius per a la Fira de l'Oli amb rècord d'expositors

Avui se celebra la primera de les dos jornades tècniques

El muntatge de la 55 Fira de l’Oli de les Borges, que obre les portes demà divendres i fins diumenge.

El muntatge de la 55 Fira de l’Oli de les Borges, que obre les portes demà divendres i fins diumenge.A.L.B.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de les Borges ultima el muntatge de la 55a edició de la Fira de l’Oli i les Garrigues, que l’escriptora i periodista Pilar Rahola inaugurarà demà divendres. Prèviament, avui tindrà lloc la primera de les dos jornades tècniques, que versarà sobre estratègies i factors de fabricació que afecten la qualitat de l’oli, la millora de la producció des del camp al consumidor i el control i la lluita contra el frau. Com a novetat, aquest any s’ha inclòs una segona jornada demà divendres, sobre la situació a Europa, la normativa i identificació de malalties, els beneficis en la salut, el futur del món cooperatiu i els primers passos de la reforma de la Política Agrària Comuna fins al 2021.

La fira, que s’ha presentat a Lleida i Barcelona, obrirà les portes amb rècord d’expositors i un cent per cent d’ocupació. Així, comptarà 160 estands, dels quals trenta-set són al Pavelló de l’Oli, davant dels trenta-un de l’any rècord del 2015. També hi haurà quarant-sis expositors al pavelló comercial, setze a la carpa de productes de proximitat, cinc a l’exterior del recinte i unes cinquanta botigues d’alimentació artesanal i atraccions a l’exterior.

A més, hi haurà espectacles de cuina i degustacions en directe a càrrec de tres xefs que reuneixen quatre estrelles Michelin: Fran López, Xixo Castaño i Jeroni Castell. La fira acabarà diumenge, dia en el qual se celebrarà la Cursa atlètica de l’Oli, i la clausura anirà a càrrec de l’exdiputada Ramona Barrufet.

tracking