SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

Condemnat per robar radiadors d'un edifici municipal de Vielha

L’Audiència de Lleida li imposa 1 any i 3 mesos de presó i ha d’indemnitzar el consistori || Va ser gravat per càmeres de seguretat i en van trobar les empremtes

Imatge de la façana de l’ajuntament de Vielha.

Imatge de la façana de l’ajuntament de Vielha.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a un any i tres mesos de presó un home que va robar l’any 2016 diversos radiadors d’un edifici propietat de l’ajuntament de Vielha. A més, la sentència, que confirma la pena que ja li va imposar el jutjat penal número 3 de Lleida, condemna l’acusat a indemnitzar el consistori de la capital de la Val d’Aran pels desperfectes causats a l’immoble.

Partint de l’atestat redactat pels Mossos d’Esquadra, el jutge considera provat que l’ara condemnat és l’autor d’un delicte de robatori amb força en les coses. I és que els agents van trobar a l’interior del vehicle en el qual viatjava l’acusat els radiadors, objectes que van ser reconeguts pel tinent d’alcalde de l’ajuntament en el moment en què es van produir els fets. A més, les càmeres de seguretat que estan instal·lades a la zona van gravar els voltants i el dia en què es van produir els fets, un vehicle d’idèntiques característiques al de l’acusat.

Els Mossos van trobar al cotxe els objectes robats, reconeguts pel tinent d’alcalde

Una altra de les proves en contra seu que van ser mostrades és que els mossos encarregats de la investigació van trobar a l’interior de l’immoble unes empremtes de sabates que, segons l’informe pericial elaborat, es corresponen amb les sabatilles que portava l’acusat. Segons la sentència, l’acusat “no va oferir cap explicació raonable” a tots aquests indicis, per la qual cosa la magistrada va conferir total validesa al declarat pels agents dels Mossos d’Esquadra que van fer l’atestat i que van detenir l’acusat. Després de la sentència condemnatòria del jutjat penal número 3 de la ciutat de Lleida per un delicte de robatori amb força en les coses, l’acusat va presentar un recurs a l’Audiència Provincial.

Tanmateix, aquest tribunal també el considera culpable dels fets i creu que les proves obtingudes contra ell són suficients per destruir la seua presumpció d’innocència.

tracking