SEGRE

TRÀNSIT CERTIFICAT

Examen a 139 lleidatans per poder transportar mercaderies i viatgers

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 909 conductors, 139 d’ells a Lleida, s’examinaran avui per obtenir el Certificat d’Aptitud Professional (CAP), el títol necessari per al transport de mercaderies i viatgers en les vies públiques de la Unió Europea. Segons va informar el departament de Territori i Sostenibilitat, que ha convocat les proves, es presentaran 673 persones per obtenir el títol de mercaderies i 236 més per al de transport de viatgers. A Lleida, al primer aspiren 121 persones i al segon, 15, a banda de cinc conductors més que volen ampliar el permís. Aquestes proves es realitzen sis vegades a l’any a les demarcacions de Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida i Terres de l’Ebre, i tots els inscrits han rebut una formació inicial obligatòria en algun dels 489 centres autoritzats per la direcció general de Transports i Mobilitat a Catalunya.

Amb aquest certificat, que és complementari al permís de conducció de la classe que correspongui, es pretén donar una formació adequada a l’exercici professional, fent especial èmfasi a la conducció segura i racional, la prevenció de riscos laborals i el coneixement de la reglamentació del transport per carretera.

El CAP té una vigència de cinc anys. Per renovar-lo, els conductors i conductores interessats hauran de realitzar un curs de formació contínua de 35 hores de durada.

tracking