SEGRE

ESTUDIS TRÀNSIT

El Conselh mesura la contaminació acústica i de gas a l’N-230

Instal·lat el sonòmetre per fer els estudis mediambientals

El sonòmetre instal·lat ahir per analitzar els efectes de l’N-230.

El sonòmetre instal·lat ahir per analitzar els efectes de l’N-230.CLARA VILLAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Conselh Generau va instal·lar ahir el sonòmetre per mesurar la contaminació acústica i l’emissió de gasos dels vehicles que circulen per l’N-230. Aquesta actuació forma part de l’estudi mediambiental d’aquesta carretera que porta a terme l’organisme aranès per analitzar els efectes del trànsit per la via nacional al pas per la Val.

Els resultats d’aquest primer mesurament s’afegiran als que es registrin després d’un segon estudi que es durà a terme quan es restableixi la circulació de camions per la carretera N-125, la prolongació de l’N-230 a França, que ara està tallada a Saint-Béat per obres fins a mitjans del mes vinent. Segons va explicar el Conselh, Aran és un territori que es considera mediambientalment sensible i no seria compatible amb el volum diari de camions.

Aquesta anàlisi coincideix amb l’estudi que el ministeri de Foment va anunciar que abordarà a l’N-230 per refer-la des de Sopiera fins al túnel de Vielha i que preveu nous ponts i galeries. Foment defensa l’opció que suposarà una inversió de 295 milions (vegeu SEGRE del dimarts 16).

tracking