SEGRE

FAUNA CONTROL

El llop, al Port del Comte i constaten atacs a bestiar

El Govern avala que va atacar bestiar al Solsonès després de set anys || Reunions amb ramaders d’aquesta comarca i l’Alt Urgell

Imatge nocturna del llop presa pels tècnics de la Generalitat.

Imatge nocturna del llop presa pels tècnics de la Generalitat.DTS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tècnics de l’equip de seguiment del llop a Catalunya han confirmat la presència d’un exemplar a la zona del Port del Comte, a l’aconseguir-ne diverses imatges el mes de desembre passat. A més, han detectat diversos indicis de l’animal des del setembre del 2017. A finals de l’estiu passat, també es van confirmar diversos atacs a ovelles del Solsonès que la Generalitat compensarà mitjançant el programa de compensació a la ramaderia similar al que s’aplica a l’ós. Es tracta dels primers atacs confirmats d’un llop a ramats a Catalunya des del 2010, quan es va detectar un cas semblant a la zona de la serra del Cadí.

Els altres indicis recollits han estat dos rastres de trepitjades a la neu i quatre excrements que, una vegada analitzats genèticament, han confirmat que pertanyen a un mascle. Per tal de treballar conjuntament en l’aplicació de mesures preventives que minimitzin l’afectació d’aquest animal salvatge, tècnics de la Generalitat s’han reunit amb ramaders i representants dels ajuntaments de la Coma i la Pedra, Odèn, Fígols i Alinyà i Guixers, al Solsonès i l’Alt Urgell, per consensuar actuacions prioritàries com el reforç de les tanques de protecció per als ramats, entre altres actuacions.

S’ha de destacar que la Generalitat no té en marxa ni preveu impulsar cap programa de reintroducció del llop, tenint en compte l’oposició radical del territori que descarta de ple aquesta possibilitat després dels problemes que genera l’ós i altre tipus de fauna salvatge.

Imatge nocturna del llop presa pels tècnics de la Generalitat.

Imatge nocturna del llop presa pels tècnics de la Generalitat.DTS

tracking