SEGRE

CERTÀMENS AGRICULTURA

Castellserà crea una nova fira que estarà dedicada a l'horticultura

Celebrarà la primera edició els dies 21 i 22 d’abril a la zona esportiva

L’alcalde i la regidora d’Agricultura, amb el cartell de la fira.

L’alcalde i la regidora d’Agricultura, amb el cartell de la fira.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Castellserà celebrarà els dies 21 i 22 d’abril la primera edició d’un nou certamen que sota el nom de Viu l’Hort! estarà dedicat a l’horticultura. La regidora d’Agricultura, Mercè Perera, va explicar ahir que “els horts s’han convertit en els últims anys de nou en una activitat molt popular, no només entre les persones grans sinó també entre els joves, motiu pel qual vam creure que era una bona oportunitat posar en marxa aquesta fira sobre l’horticultura”.

El certamen estarà dedicat als particulars que apostin per tenir els seus propis horts a casa, tant a principiants com a experts, que podran aclarir tots els dubtes i aprendre noves tècniques. La fira Viu l’Hort! se celebrarà a la zona esportiva. El pavelló municipal acollirà la part expositiva, que comptarà amb conferències sobre les llunes i la seua influència en els cultius, l’horticultura ecològica, les plantes medicinals i aromàtiques, la poda i el compostatge, entre d’altres. A la part exterior del recinte s’organitzaran tallers en els quals s’ensenyarà a plantar, fer cavallons o regar.

El consistori no descarta ampliar aquest certamen a la resta del municipi amb exposicions, així com organitzar unes jornades tècniques.

L’alcalde, Marcel Pujol, va explicar que l’objectiu és programar xarrades i activitats relacionades amb l’horticultura durant l’any i vincular l’escola i les entitats. Pujol va apuntar que “hem creat una comissió per organitzar la fira amb la voluntat que els veïns de Castellserà se la facin seua i tots aquells que ho desitgin puguin sentir-se’n partícips”. La primera edició de la fira Viu l’Hort! compta amb un pressupost total de 10.000 euros. Fins al pròxim dia 29 de març els expositors interessats a participar-hi poden fer la inscripció a la pàgina web www.firahorticultura.cat.

tracking