SEGRE

TRIBUNALS AGRESSIÓ SEXUAL

A la presó dos acusats de violar una jove de 19 anys a Vielha

Als voltants d’una discoteca al nucli de Betren || La víctima assegura que les relacions no van ser consentides i que ella els va demanar que la deixessin

Imatge d’arxiu del jutjat de Vielha, encarregat de la investigació del cas.

Imatge d’arxiu del jutjat de Vielha, encarregat de la investigació del cas.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’Instrucció número 1 de Vielha està investigant dos homes que es troben actualment a la presó acusats de violar el mes d’agost passat una jove de 19 anys als voltants d’una discoteca al nucli de Betren, que pertany al terme municipal de Vielha.

Segons les informacions judicials a què ha tingut accés aquest diari, els fets van ocórrer el 17 d’agost de l’any passat després que els presumptes abusadors, d’uns 22 anys un i de gairebé 40 un altre, i la víctima haurien estat al local de lleure nocturn prenent copes i ballant. Va ser a la sortida quan, segons la declaració d’aquesta última, els acusats la van penetrar vaginalment, un d’ells en una ocasió i l’altre, en dos. Tal com consta en la interlocutòria de l’Audiència Provincial de Lleida, la víctima va mostrar oposició a les relacions, “manifestant-los que la deixessin i que paressin”.

La víctima va presentar la denúncia la mateixa nit dels fets i el jutjat creu la seua versió per ara

Tanmateix, un d’ells fins i tot la va obligar també a practicar-li una fel·lació, la qual cosa va provocar que la jove vomités. Després dels fets, la jove va presentar una denúncia la mateixa nit, que va motivar la detenció dels acusats. Després de declarar al jutjat de Vielha, el jutge va acordar el seu ingrés en presó provisional comunicada i sense fiança. Almenys un d’ells va recórrer aquesta decisió a l’Audiència de Lleida, assegurant que les relacions van ser consentides i que no existia risc de fuga perquè comptava amb feina estable i família instal·lada a la capital aranesa.

Tanmateix, el tribunal provincial considera que de la declaració de la víctima, “reiterada i coincident negant haver prestat el seu consentiment a mantenir tals relacions sexuals”, sorgeixen indicis amb prou entitat per imputar als dos acusats la seua presumpta participació en un delicte d’abús sexual i per mantenir-los en presó provisional.

A més, considera que aquesta decisió no resulta incompatible amb els patiments psicològics que presenta la víctima, que consten a l’informe d’urgències i que consisteixen en bulímia nerviosa i trastorn de l’estat d’ànim en una personalitat clúster.

Per això, i per les “greus conseqüències penalògiques que la llei assenyala” en aquest cas (podrien ser condemnats a entre quatre i deu anys de presó), l’Audiència de Lleida considera necessària la presó provisional.

tracking