SEGRE

TURISME UN COMPLEX EN CRISI

El Balneari de Rocallaura, abocat a tancar quatre anys després del concurs de creditors

La plantilla, de 34 treballadors, rep un avís de l’administració concursal sobre el final de l’activitat aquest mes || L’empresa va entrar en suspensió de pagaments el 2014 amb un passiu de set milions

Imatge d’arxiu del balneari de Rocallaura, reconstruït i obert el 2009.

Imatge d’arxiu del balneari de Rocallaura, reconstruït i obert el 2009.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El balneari de Rocallaura està abocat al tancament a finals d’aquest mes, quatre anys després de presentar un concurs de creditors i prop de nou anys després d’obrir com a centre de tractament i benestar arran d’una inversió milionària per remodelar les instal·lacions. L’empresa està en procés de liquidació i l’administració concursal hauria comunicat ahir a la plantilla, formada actualment per 34 treballadors, que no es pagaran més nomines després del 31 d’aquest mes.

Fonts coneixedores de la situació del balneari i del procés actual van explicar ahir que l’últim any han estat els mateixos empleats els que s’han encarregat de gestionar el complex, mentre que també hauria estat al corrent de pagament tant de les nòmines com dels proveïdors. Tanmateix, la situació és extrema i l’única sortida, després de mesos buscant altres alternatives, apunta al tancament de les instal·lacions. Roger Vilanova, fill de la família històricament propietària (Vilanova Marqués), va assegurar ahir que encara es podran efectuar reserves per a l’hotel fins a final de mes. Vilanova va reconèixer que és una situació difícil ja que s’ha portat a terme una gran inversió de més de 10 milions d’euros, i també que ha estat un revulsiu per a l’Urgell, ja que fins a 200.000 turistes han visitat el complex. Malgrat tot, va explicar que “en ocasions els projectes no aconsegueixen prou impuls per continuar endavant”.

La família Vilanova Marqués va recuperar el 2015 la gestió del balneari, que estava en mans d’Hotusa des de l’any 2011. D’aquesta manera, l’empresa Balneario de Rocallaura SL es va quedar en aquell moment la gestió, encara que va seguir en concurs de creditors. L’any 2014 el balneari de Rocallaura va entrar en situació concursal amb un actiu de 10 milions d’euros i un passiu de 7 milions. La família havia invertit en el projecte 5 milions a través d’aportacions i crèdits personals i 5 més a través de la Caixa d’Arquitectes de Barcelona. L’alcalde de Vallbona de les Monges, municipi al qual pertany Rocallaura, Ramon Bergadà, va lamentar ahir la situació del balneari i va remarcar que és una pèrdua per al municipi i el conjunt de l’Urgell.

Va assenyalar que l’ajuntament ha provat també de buscar alternatives, encara que sense èxit. Els pròxims passos quedaran a compte de l’administrador del procés i del jutge encarregat del tràmit concursal de l’empresa.

Un complex del 1908 situat vora el monestir i a la Ruta del Cister Des que fa dos anys la família Vilanova va recuperar-ne la gestió, l’objectiu ha sigut impulsar l’activitat del balneari fins a arribar a la situació actual. El complex, de quatre estrelles, està situat a cinc minuts del monestir de Vallbona de les Monges, en plena Ruta del Cister. La família va atribuir la situació de concurs a l’asfíxia del contracte de lloguer. Aquest balneari el va construir a començaments del segle XX l’avi de la família Vilanova Marqués i es va reformar entre el 2004 i el 2008. Actualment té 82 habitacions, entre aquestes deu minisuites, sis suites i habitacions adaptades, a banda de sales de convencions i una zona de balneari amb piscines d’hidromassatge, sauna, zona de relax i tractaments corporals. En paral·lel, la família sí que té encara inscrit al seu nom la titularitat de la concessió de les aigües amb què funciona el balneari, una situació que de moment no ha variat.

tracking