SEGRE

CONFLICTE LABORAL

Cancel·len reserves després de la vaga de l'esquí al Pallars

Alguns hotels apunten a un 25 per cent d’anul·lacions || Els establiments turístics, uns dels principals afectats

Imatge de Port Ainé del cap de setmana passat.

Imatge de Port Ainé del cap de setmana passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos hotels del Sobirà han registrat cancel·lacions de reserves coincidint amb la vaga convocada pels treballadors d’Espot i Port Ainé per exigir equiparació de salaris amb altres empleats de FGC, entre d’altres. L’aturada va començar els dies 20 i 21 i amenaça de seguir els caps de setmana fins al 25 de febrer. Els establiments consultats van explicar ahir que “els principals afectats per aquesta convocatòria són els hotels i el teixit comercial de la comarca” i van apuntar que les cancel·lacions arriben fins al 25% en alguns hotels.

En aquest sentit, van assegurar que també han detectat una disminució en el nombre de reserves per a les properes setmanes. Aquesta situació es dóna, per exemple, a l’hotel Victor de Rialp i el Pessets de Sort. Així mateix, van afirmar que el sector “no pot fer res per resoldre el conflicte” i que no poden “sortir a defensar cap de les parts implicades”. El president del consell del Sobirà, Carles Isús, ja va alertar dels efectes “nocius” de la vaga per al sector turístic i comercial de la comarca. El passat cap de setmana, el seguiment de la convocatòria va ser de més del 90% a Port Ainé i del 5% a Espot.

El president de l’empresa pública, Enric Ticó, es va reunir ahir amb representants d’UGT (sindicat que ha convocat la vaga), els quals li van traslladar les reivindicacions dels empleats de les estacions i avui se celebrarà una trobada de FGC amb els delegats dels treballadors d’Espot i Port Ainé per intentar resoldre el conflicte i arribar a un acord que permeti desconvocar la vaga, que al principi es va programar durant tots els caps de setmana fins a finals de febrer entre les 11.00 i les 15.00 hores.

Ferrocarrils manté que la vaga no està justificada

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), propietària d’Espot i Port Ainé, manté que la vaga dels treballadors no està justificada, segons va apuntar Juliana Vilert, directora d’Organització i Persones de FGC.

tracking