SEGRE

TRIBUNALS HOMICIDI

La Fiscalia demana sis anys de presó per una baralla mortal a Albatàrrec

El principal acusat va apunyalar un company que va intercedir en la baralla entre dos grups de temporers || Es va donar a la fuga i va ser detingut vuit mesos després

Mossos de la unitat d’Investigació busquen proves després de l’apunyalament mortal.

Mossos de la unitat d’Investigació busquen proves després de l’apunyalament mortal.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia sol·licita una condemna de sis anys de presó per a A.H., un home de 52 anys i nacionalitat romanesa acusat de ser l’autor de l’apunyalament mortal el 29 de maig del 2016 de Raul Petran, un jove de 21 anys i també de nacionalitat romanesa, a la pista esportiva de l’antiga escola d’Albatàrrec durant una baralla tumultuària entre dos grups de temporers, un d’establert a Lleida i, l’altre, a Torres de Segre.

El Ministeri Públic sol·licita que se li imposi tres anys de presó per un delicte d’imprudència greu amb resultat de mort ja que la intenció de l’acusat no era apunyalar la víctima perquè era el seu company.

Concretament, en l’escrit d’acusació afirma que “enmig de la confusió, l’acusat, que portava un ganivet a la mà, va clavar una ganivetada al pit a la víctima, que devia interposar-se en el seu camí i que no tenia intenció directa d’agredir-lo ja que era part del seu grup”.

Al seu torn, la Fiscalia sol·licita que indemnitzi amb 100.000 els pares i se li imposin tres anys més de presó per un delicte de lesions perquè va assestar una ganivetada a un altre dels implicats en la baralla, que també va rebre un cop d’ampolla d’una dona. Aquest, L.M.A. de 30 anys, també s’enfronta a una petició de tres anys de presó pel mateix delicte.

L’acusat de l’apunyalament mortal va fugir després de l’agressió i va ser detingut al cap de vuit mesos a la localitat de Betxí (Castelló) després d’una àrdua investigació conduïda pels Mossos d’Esquadra. El jutge de guàrdia va decretar el dia 2 de febrer de l’any passat el seu ingrés preventiu a la presó.

El succés va tenir lloc la tarda del diumenge 29 de maig del 2016. Els Mossos van rebre l’avís que a la sortida de Lleida de l’autopista AP-2 hi havia una furgoneta amb una persona en el seu interior greument ferida al pit a causa d’una arma blanca. Raul Petran va morir a l’hospital Arnau de Vilanova hores després de ser apunyalat.

Les indagacions van conduir els investigadors a determinar que tot s’havia produït en el transcurs d’una baralla tumultuària entre dos grups de temporers romanesos que jugaven un partit de futbol. L’origen de la disputa hauria sigut una venjança.

tracking