SEGRE

MUNICIPI ANIMALS DE COMPANYIA

Linyola, segon municipi del Pla d'Urgell a tenir un parc caní

Destinen l’antic camp de futbol a zona de passeig de mascotes

Una tanca delimita la zona on poden passejar les mascotes.

Una tanca delimita la zona on poden passejar les mascotes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Linyola serà el segon municipi de la comarca del Pla d’Urgell a disposar d’un parc per a gossos. En concret, el consistori ha tancat la zona del camp de futbol vell perquè els propietaris de mascotes puguin entrar i passejar-los en un entorn segur. Així mateix, es plantaran xiprers a tot el seu perímetre i es col·locarà una font i papereres amb un dispensador de bosses per recollir els excrements de les mascotes. A l’estar tancat, el consistori també busca evitar que la zona es converteixi en un abocador incontrolat de residus.

El primer municipi de la comarca a tenir un parc per a gossos va ser la seua capital, Mollerussa, ubicat en uns terrenys al camí de Belianes, pròxim a la ruta verda del Canal d’Urgell. L’espai ha estat un èxit d’acceptació per part dels usuaris des de la seua creació, fa ja més d’un any.

El consistori va proposar ubicar un altre parc caní en una altra zona de la capital del Pla d’Urgell, encara per concretar.

Mollerussa es fa càrrec dels gossos que van agredir un veí

L’ajuntament de Mollerussa es farà càrrec de forma provisional dels dos gossos que van mossegar diumenge a la nit un veí al carrer Enric Granados. Ho farà en virtut de l’ordenança de tinença de mascotes, que estipula que els gossos que mosseguen o agredeixen una persona han d’estar en vigilància domiciliària durant 15 dies. Es dóna el cas que els propietaris dels animals es troben en una casa ocupada, per la qual cosa, segons l’alcalde, Marc Solsona, “la normativa estableix que han d’estar en un domicili, no en una ocupació d’un immoble”. El consistori estudia portar els animals a una gossera i després de quinze dies avaluar si tornar-los als seus propietaris.

tracking