SEGRE

ENSENYAMENT EQUIPAMENTS

Retiren amiant de set centres des de l'estiu i en projecten dos més

Operacions d’aquest tipus pròximament al Màrius Torres i l’Escola del Treball

L’Escola del Treball de Lleida, on s’intervindrà la teulada.

L’Escola del Treball de Lleida, on s’intervindrà la teulada.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria d’Ensenyament ha retirat a Lleida elements de fibrociment o amiant de set escoles i projecta properes intervencions en dos centres més.

Les diferents operacions s’han desenvolupat des de l’estiu passat i, segons el director dels serveis territorials, Miquel Àngel Cullerés, han de portar-se a terme en períodes de vacances escolars atesa la complexitat de la intervenció, que requereix l’ús de vestits amb protecció per preservar-se dels efectes cancerígens amb què compta aquest material.

Les operacions s’han dut a terme a l’escola dels Alamús, on s’ha retirat fibrociment de les canonades d’aigua; a l’institut Almatà de Balaguer, on hi havia amiant en un banc i en un porxo; a l’escola de Vilanova de Meià; a l’institut Guindàvols de Lleida, on s’han intervingut les canonades i les conduccions dels banys; a l’escola de Sant Martí de Maldà, on es va detectar fibrociment als tubs de ventilació; a les canonades d’aigua de l’institut d’Agramunt i a l’escola de Ciutadilla, a les antigues xemeneies.

A més, la conselleria té damunt la taula un projecte per intervenir la teulada de l’Escola del Treball de Lleida i l’institut Màrius Torres, també de la capital, per bé que també hauran d’esperar que no hi hagi classes.

Cullerés va explicar que a l’estiu la conselleria va atorgar una aportació de 200.000 euros per aquestes intervencions. Els serveis territorials tenen identificats els edificis on es conserven elements d’amiant i intervenen segons els fons i si cal dur a terme obres al centre educatiu. La Generalitat va admetre fa un any que a Lleida hi havia fins a 193 centres amb elements d’amiant.

tracking