SEGRE

SALUT SUCCESSOS

Castellserà denuncia que han robat material del consultori

Apunta a personal sanitari substitut, que sostreu estris del centre mèdic || El consistori valora els furts en uns 300 euros

Imatge presa ahir d’una sala del consultori de Castellserà.

Imatge presa ahir d’una sala del consultori de Castellserà.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Castellserà, Marcel Pujol, va denunciar ahir el robatori de material sanitari del consultori local en diverses ocasions al llarg de l’últim any i va apuntar a personal substitut dels facultatius que exerceixen habitualment al municipi. Pujol va explicar que el personal fix de l’ambulatori, una metge i un infermer, han detectat aquestes sostraccions al llarg del darrer any coincidint amb la tornada de les vacances.

L’alcalde va assenyalar que el valor econòmic del material (l’últim element robat és un pulsímetre que es trobava al maletí utilitzat per a sortides d’urgència) ronda els 300 euros i va afegir que, més que el cost, l’ajuntament “lamenta la mala praxi dels companys i la poca ètica de professionals de sanitat que per benefici propi s’emporten material d’altres companys i consultes”.

L’alcalde trasllada al CAP de Tàrrega, d’on procedeix el personal substitut, el seu malestar

L’ambulatori de Castellserà està obert per a consultes cada dia de 9.00 a 12.00 i pertany a l’àrea bàsica de salut (ABS) de Tàrrega, on s’atenen les urgències fora de l’horari. Per això el consistori afirma que el personal substitut per les vacances del de Castellserà procedeix també del CAP de Tàrrega, de manera que ahir l’alcalde es va posar en contacte amb la direcció del centre sanitari per traslladar-los el seu malestar. Segons Pujol, la direcció reunirà el personal per comunicar-li aquests extrems.

L’ajuntament de Castellserà és l’encarregat de mantenir bona part de les instal·lacions de l’ambulatori i en els últims sis anys ha invertit 5.670 euros en material, entre altres, un electrocardiograma, tensímetres i otoscopis.

Recentment han portat a terme també la compra de diversos elements i per això han constatat els que faltaven. En aquest sentit, el primer edil va explicar que no només han trobat a faltar material divers sinó que també s’han donat casos de substitució de material nou per un altre d’antic. El consistori no ha tramitat de moment cap denúncia però no descarta portar aquests fets davant dels Mossos d’Esquadra.

tracking