SEGRE

SERVEIS GUERRA DE LES ESCOMBRARIES

FCC recorre l'adjudicació de la recollida de la brossa porta a porta del Segrià a Sorigué

Nou escull per a la futura gestió dels residus a la comarca, que retardarà la seua posada en marxa || L’empresa argumenta que la decisió de la taula de contractació no està prou justificada

L’abocador de Montoliu, l’ampliació i la gestió del qual per als 10 anys vinents estan paralitzades.

L’abocador de Montoliu, l’ampliació i la gestió del qual per als 10 anys vinents estan paralitzades.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa FCC ha presentat un recurs davant del Tribunal de Contractes Públics de Catalunya contra l’adjudicació de la recollida d’escombraries porta a porta al Segrià a Sorigué-Nordvert. El consell va atorgar a aquesta empresa el servei de recollida domiciliari a finals de l’any passat. Segons fonts de FCC, el principal motiu d’aquest recurs és que “faltava documentació a l’informe d’adjudicació que no deixava prou justificada l’esmentada adjudicació”.

Les mateixes fonts van indicar que el recurs es va presentar fa uns dies dins dels respectius períodes d’al·legacions oberts tant per a l’adjudicació definitiva del porta a porta com la recollida a través de contenidors agrupats en illes que, precisament, va ser concedit a l’UTE de FCC i Arnó.

La comarca tindrà doble gestió, amb 22 municipis amb porta a porta i 15 amb illes de contenidors

Com en el cas de les obres d’ampliació i reestructuració i gestió de l’abocador de Montoliu, que va recaure en Romero Polo i Valoriza, aquest recurs retardarà sensiblement la recollida domiciliària a l’espera que es resolguin tots els recursos. Avui finalitza el termini per presentar al·legacions al consell del Segrià tant a l’adjudicació provisional de la recollida porta a porta com a través de contenidors amb aquesta nova trava al porta a porta, que s’havia de posar en marxa a mitjans d’aquest any, una data contra la qual van advertir els ajuntaments del Baix Segre per la seua coincidència amb la campanya de recollida de la fruita. Segurament, tampoc no es podrà posar en marxa a l’estiu.

L’ampliació de Montoliu, al Tribunal de Contractes

El concurs per a l’ampliació i gestió de l’abocador de Montoliu discorre per un camí paral·lel al de la recollida de brossa però no té pas més bona sort. El projecte, un dels concursos més grans actualment a Lleida al superar els 40 milions d’euros, va ser adjudicat a la Unió Temporal d’Empreses formada per Romero Polo i Valoriza. Tanmateix, l’adjudicació va rebre diversos recursos i encara s’analitzen. En concret, va ser recorreguda per GBI Serveis amb Àrids Romà; Ferrovial al costat de Constructora de Calaf i FCC amb Arnó. De moment, el procediment continua al Tribunal català de Contractes del sector públic, la qual cosa suposa també retards en la millora de la planta de Montoliu. El projecte d’ampliació contempla, a més, la construcció d’una planta de selecció de residus i una de compostatge, així com l’eixamplament dels vasos de l’equipament actual. El projecte, ja polèmic, arrossega diversos mesos de demora i de moment segueix als llimbs, pendent de les resolucions que anunciï el Tribunal de Contractes.

tracking