SEGRE

La Diputació insta la Generalitat a abonar el deute pendent amb els ajuntaments per les escoles bressol

El ple també ha aprovat una moció per revertir les reclamacions de l’IVA a entitats culturals i mitjans de comunicació públics

El ple ordinari de la Diputació de Lleida del mes de desembre, celebrat aquest divendres.

La Diputació aprova les ajudes per als ajuntaments que apostin per reduir les emissions de carboniMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest dijous una moció del grup socialista que exigeix a la Generalitat l'abonament del deute pendent als ajuntaments per les escoles bressol. Ciutadans i PP han votat a favor, mentre que CUP i ERC s’han abstingut. L’equip de govern (PDeCAT) ha assegurat que el govern català va eliminar la subvenció per les retallades en educació del PP.

El ple ha aprovat també una moció presentada per ERC per revertir les reclamacions de l’IVA a entitats culturals i mitjans de comunicació públics. Ha estat aprovada amb els vots favorables d’Esquerra i dels grups de CiU i la CUP, i l’abstenció del PSC i Unitat d’Aran. La moció exigeix al Ministeri d’Hisenda que aturi l’ofec a les institucions culturals catalanes i dels mitjans de comunicació públics, així com aixecar la intervenció de les finances de la Generalitat.

La sessió plenària també ha estat protagonitzada per la pressa de possessió d'un nou diputat provincial. Es tracta de Francesc Sabanés, del grup del PDeCAT i Unió i alcalde de Ribera d’Ondara.

Sabanés ha pres possessió com a nou diputat en substitució de Rosa Maria Mora, que al darrer Ple del 2017 va renunciar al càrrec. El president Joan Reñé ha donat la benvinguda a Sabanés en nom de tot el Ple i l’ha instat a “exercir el càrrec de diputat amb responsabilitat”, per tal de “contribuir a enfortir la nostra estructura territorial”. 

tracking