SEGRE

EDUCACIÓ INFRAESTRUCTURES

BonÀrea obre a les seues instal·lacions una aula a alumnes d'electromecànica

Projecte pioner en el marc de la col·laboració per fer treballs en pràctiques

Les instal·lacions de l’Institut Guissona a BonÀrea.

Les instal·lacions de l’Institut Guissona a BonÀrea.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup BonÀrea, que ja va ser l’any 2005 el primer de Catalunya a obrir la formació dual a l’empresa, torna a ser pioner ara amb el disseny d’una aula per als estudiants d’electromecànica a l’interior de les seues instal·lacions. Segons el cap d’estudis de l’Institut Guissona, Francesc Lletjós, la iniciativa s’inclou en el marc de treball per projectes que permet reduir el temps teòric dedicat a estudiar i augmentar el treballs en pràctiques.

A més, els mateixos treballadors de l’empresa, uns 300 a la secció de manteniment, són els mestres dels estudiants. Segons Lletjós, la iniciativa de treballar per projectes “il·lusiona els estudiants i permet avançar molt més ràpidament en l’aprenentatge de les matèries”. En aquest sentit, va manifestar que entre el 80% i el 90% dels estudiants de l’Institut de Guissona es queden a treballar a la corporació. Aquest mateix any el creixement previst supera els 30 treballadors.

Els mateixos treballadors de la fàbrica són instructors dels estudiants

La nova aula té uns 70 metres quadrats i està situada en un entresolat ubicat a la planta de manteniment del departament d’enginyeria de BonÀrea. En la inauguració del nou projecte va ser present el delegat d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, que va afirmar que “BonÀrea s’ocupa de materialitzar els somnis que tenen els alumnes”. En l’actualitat, l’Institut de Guissona té un centenar d’estudiants en els seus tres cicles d’electromecànica, alimentària i administratiu.

Entre aquests dos projectes i l’ampliació del col·legi Ramon Estadella, ja executada, la Generalitat invertirà a Guissona 1,2 milions d’euros.

Ensenyament sol·licita llicència per a l’ampliació del CEIP Ramon Faus La conselleria d’Ensenyament va sol·licitar ahir llicència d’obres per iniciar l’ampliació del col·legi d’educació primària, el CEIP Ramon Faus i Esteve.Segons el delegat dels serveis territorials del departament d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, està previst que les obres comencin de forma immediata i va afegir que aquest any s’ampliarà també l’institut de secundària, també col·lapsat des de fa temps amb gairebé el doble d’estudiants dels que estaven previstos.

tracking