SEGRE

TRIBUNALS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Empresonat per agredir la parella a cops i mossegades a la Noguera

L’Audiència confirma la mesura de presó per protegir la víctima || L’acusat ja havia colpejat dies abans la dona quan va voler trencar la relació

Vista d’una jornada del Servei d’Atenció a la Dona de la Noguera.

Vista d’una jornada del Servei d’Atenció a la Dona de la Noguera.CONSELL COMARCAL DE LA NOGUERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida manté a la presó un detingut per agredir a mossegades la seua parella, que va arribar a retenir al domicili durant més d’una hora, al considerar que hi ha risc que torni a ser víctima de maltractaments per part de l’acusat, que compta amb diversos antecedents per violència domèstica. Segons la interlocutòria del tribunal provincial, el Jutjat d’Instrucció 1 de Balaguer va decretar que l’acusat ingressés en presó provisional, comunicada i sense fiança el mes de setembre passat. Una decisió recorreguda per la defensa de l’home, a l’entendre que és desproporcionada.

Segons l’Audiència, la mateixa víctima va denunciar que la seua parella la va agafar pel cabell i la va arrossegar, li va colpejar el cap contra la paret, la va mossegar i li va clavar cops amb un pal, mentre la insultava i amenaçava de matar-la. Segons la seua declaració, l’acusat va arribar a tancar-la durant més d’una hora al domicili que compartien, del qual es va poder escapar quan va arribar el pare de l’investigat. La víctima va patir diverses lesions a tot el cos producte de les agressions a què va ser sotmesa, entre les quals mossegades a diverses parts del cos. Basant-se en aquest relat, el tribunal considera que hi ha “prou indicis” per entendre que el detingut és presumpte autor d’uns fets que podrien ser constitutius d’un delicte de violència de gènere, un delicte d’amenaces en l’àmbit familiar i un altre de detenció il·legal. Així mateix, el tribunal assenyala que la víctima té por, ja que la seua parella la va agredir només 15 dies abans dels fets que ara s’investiguen perquè volia trencar la relació. En aquesta ocasió, no el va denunciar per temor que li fes més mal.

L’acusat té diversos antecedents, inclosos dos per delictes de violència domèstica i de gènere

L’Audiència de Lleida també té en compte els antecedents del processat, dos dels quals per delictes de violència domèstica i de gènere que, assenyala, “evidencia que la mesura cautelar imposada és igualment necessària per conjurar el risc de reiteració delictiva”.

Més de 860 denúncies el 2017 per violència masclista a Lleida? Els Mossos d’Esquadra van registrar l’any passat un total de 863 denúncies per violència masclista en l’àmbit de la parella a la província de Lleida, una xifra que pateix un lleuger descens del 6% respecte al 2016. La policia catalana va arrestar 281 homes acusats de maltractar les parelles o exparelles a les comarques de Ponent, 20 menys que un any abans. Així mateix, hi va haver 153 denúncies per maltractaments en l’àmbit domèstic, quatre menys que un any abans. Per aquests fets, es va arrestar 55 homes, dels quals quatre eren menors. D’altra banda, el Servei d’Informació i Atenció a la Dona del consell comarcal de la Noguerra va atendre l’any passat 67 dones i un home per violència domèstica. Com a mesura preventiva, l’organisme va impartir diversos tallers en col·legis i associacions.

tracking