SEGRE

INVESTIGACIÓ MEDI NATURAL

Denuncien un veí de Linyola per talar dotze arbres d'una séquia

L’entitat ecologista Egrell va alertar el consistori, que es va posar en contacte amb els Agents Rurals || És una zona inclosa al catàleg de béns patrimonials locals

Els arbres envoltaven el curs de la séquia del canal.

Els arbres envoltaven el curs de la séquia del canal.AJUNAMENT DE LINYOLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Agents Rurals han denunciat un veí de Linyola per talar una dotzena d’arbres situats al curs de la séquia del canal d’Urgell al seu pas per aquest municipi del Pla. L’entitat ecologista Egrell va descobrir la tala i va alertar l’ajuntament que, al seu torn, va posar el cas en mans dels Agents Rurals, que van determinar que l’autor de la tala havia estat suposadament el propietari d’una finca adjacent a la zona afectada, per la qual cosa van procedir a denunciar-lo.

Així mateix, el van informar de la necessitat de minimitzar la destrossa generada i l’obligació de sol·licitar la prèvia autorització per fer accions de neteja. Salzes i freixes de grans dimensions es troben entre els arbres talats.

El consistori va recordar que aquest tipus de sancions impliquen multes a partir dels 3.000 euros

L’alcalde de Linyola, Àlex Mases, va destacar que la séquia es troba en una zona d’interès ambiental contemplada al Pla Territorial i el Pla Director del Pla d’Urgell.

“Des de l’ajuntament ja es va incloure aquest espai dins del catàleg de béns patrimonials locals per protegir i impulsar la seua preservació i millora amb diferents accions com la creació d’una ruta saludable senyalitzada, la neteja d’espais degradats i la instal·lació de baranes i un pont de fusta”, va assegurar Mases. L’ajuntament va lamentar aquest succés i va informar a més que continuaran projectant accions per sensibilitzar i revertir la pèrdua d’arbres en aquesta zona.

“Expliquem a tots els veïns que cal prendre consciència del valor dels arbres i de la preservació del nostre entorn natural, la qual cosa sens dubte afecta positivament la nostra qualitat ambiental i de vida”, va apuntar l’alcalde. Així mateix, va indicar que l’any passat en aquest lloc es va comprovar que fins a tres espècies piscícoles en perill d’extinció havien tornat a l’espai després de diverses dècades.

“El departament d’Agricultura de la Generalitat ha informat que les denúncies d’aquest tipus, que poden tenir consideració de greus o molt greus, impliquen unes sancions econòmiques a partir de 3.000 euros. Per tant, demanem als veïns de Linyola prudència i sobretot respecte al nostre entorn natural i paisatgístic”, va concloure el primer edil de Linyola.

tracking