SEGRE

JORNADES REG I FUTUR

El Canal d'Urgell té 140 quilòmetres encara sense revestir

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Canal d’Urgell té uns 140 quilòmetres encara sense revestir per evitar fuites d’aigua. La majoria formen part del traçat de les quatre séquies principals del sistema. Així ho va afirmar ahir el president de la Comunitat de Regants, Ramon Carné, que va destacar projectes que es duen a terme com la millora del túnel de Montclar o les obres al llarg d’un quilòmetre del canal Auxiliar després d’enfonsar-se durant la campanya passada.

Reñé destaca la riquesa del regadiu i Solsona lamenta l’absència de la consellera d’Agricultura

. En total hi han invertit uns cinc milions, dos més del que és habitual.

Quant a la pròxima campanya, Carné va destacar que hi ha prou reserves d’aigua als embassaments de Oliana i Rialb i que, malgrat la sequera, no s’avançaran dates i començarà a mitjans de març. El president del Canal d’Urgell va fer aquestes declaracions en la XVII Jornada Reg i Futur, que es va portar a terme al teatre L’Amistat de Mollerussa.

En la inauguració, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va remarcar la importància del regadiu que ha convertit la zona en el “rebost de Catalunya” mentre que l’alcalde, Marc Solsona, va lamentar que la jornada no compti amb la presència de la màxima responsable d’Agricultura de la Generalitat.

En la jornada sobre canvi climàtic, el president de la Federació de Comunitats de Regants de l’Ebre (FEREBRO), César Trillo, va destacar que és necessari millorar l’eficiència de l’ús de l’aigua i modernitzar el reg però que sense l’ajuda de l’administració, l’agricultura està destinada a desaparèixer. “El desastre mediambiental més important que pot ocórrer és que l’agricultor desaparegui del món rural”, va sentenciar.

Marc Solsona, Joan Reñé i Ramon Carné, en l’acte.

Marc Solsona, Joan Reñé i Ramon Carné, en l’acte.J.GÓMEZ

tracking