SEGRE

ADMINISTRACIÓ RESIDUS

El Segrià exigeix retirar els litigis que frenen la recollida porta a porta

Presentats per FCC-Arnó i Romero Polo-Valoriza, que la retardarà ‘sine die’ || En canvi, el sistema d’illes de contenidors podria començar abans de l’estiu

Imatge d'arxiu de l'abocador a Montoliu.

Imatge d'arxiu de l'abocador a Montoliu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell del Segrià demanarà a les UTE FCC-Arnó i Romero Polo Valoriza, que han presentat sengles recursos al Tribunal de Contractes Públics de Catalunya a l’adjudicació del sistema de recollida porta a porta (que va recaure en Sorigué), que els retirin atès el greu perjudici que pot suposar per a la comarca (vegeu SEGRE d’ahir i de dijous). Així ho han sol·licitat els alcaldes ja que, als més de tres mesos que pot estar el tribunal per emetre un veredicte, caldrà sumar els sis per a la implantació, això si no es produeixen nous recursos, per la qual cosa la recollida domiciliària d’escombraries en la qual hi ha implicats 22 municipis podria retardar-se sine die. Els alcaldes van indicar que “no és qüestió de ficar-nos en un encreuament de denúncies, ja que el servei que ara fa FCC (que té prorrogat el contracte per donar aquest servei a la comarca) no és el millor i hi ha moltes queixes”. També van demanar solidaritat als 15 municipis que faran la recollida mitjançant illes de contenidors que, encara que van entendre la problemàtica, consideren que els urgeix canviar de sistema i de dipòsits (molts, deteriorats), com més aviat millor. FCC ha aconseguit aquest contracte que no ha rebut al·legacions, per la qual cosa, al contrari que el porta a porta, podria estar en servei abans de l’estiu.

L’alcalde de Montoliu, que acull l’abocador, Daniel Farré, va incidir en els gairebé 10 anys que fa que espera per ampliar i millorar les instal·lacions, una intervenció que també està recorreguda i paralitzada. El president del consell d’Alcaldes, David Masot, va assenyalar que s’intentarà pressionar tot el que es pugui les empreses. En la sessió, també es va informar d’un nou servei que prestarà l’organisme per recollir i tractar animals mal ferits per atropellaments o altres causes,

Demanen solidaritat als quinze municipis que faran la recollida mitjançant illes de contenidors

Prèviament al ple, es van presentar als alcaldes els nous inspector i subinspector de zona dels Mossos, Xavier Ribelles i Toni Mestre.

En aquest sentit, els beneficiats del donatiu a la demarcació de Lleida seran el consell comarcal del Solsonès, el Segrià, el Pallars Sobirà, les Garrigues i el Conselh Generau d’Aran, a banda dels ajuntaments de Lleida, Alcarràs, Olius, Vallfogona de Balaguer, Agramunt i Vallbona de les Monges.

Així mateix, també es destinaran 9.471 euros per al Gremi d’Hoteleria de la Val d’Aran. Es tracten de projectes que tenen per objectiu millorar la recollida selectiva, el diagnòstic de l’estat d’aquest sistema i l’autocompostatge.

Destinen més de 390.000 euros a la recollida selectiva a Lleida? L’Agència de Residus de Catalunya destinarà un total de 394.132 euros per a alguns dels projectes lleidatans de recollida selectiva de residus orgànics, dins dels 2.013.010 d’euros en ajuts que destinarà per a aquesta finalitat a tot Catalunya.

tracking