SEGRE

CARRETERES PROJECTES

Aran exigeix ja un tercer carril en més trams de l'N-230 sense esperar la reforma de Foment

Al·legacions al projecte del ministeri, de més envergadura i sense data prevista per a les obres || El consell i alcaldes de la Ribagorça reclamen també que les executi “al més ràpidament possible”

Imatge d’arxiu d’un tall a l’N-230 per un un camió carregat de metà a Sopeira que va bolcar.

Imatge d’arxiu d’un tall a l’N-230 per un un camió carregat de metà a Sopeira que va bolcar.@RAMON_SALINAS_95

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aran reclama avançar “immediatament” en la construcció d’un tercer carril per facilitar els avançaments en trams de l’N-230 al Pirineu, sense esperar el projecte de Foment per refer-la entre Sopeira i el túnel de Vielha amb un nou traçat mitjançant viaductes i passos soterranis (com va avançar SEGRE el 16 de gener). Aquesta és la principal al·legació que el Conselh Generau presentarà a la proposta del ministeri, sense data per a les obres. El síndic d’Aran, Carlos Barrera, va explicar que, d’aquesta manera, “no serà necessari esperar una eternitat” per millorar la seguretat i la mobilitat en aquesta carretera. El consell i alcaldes de la Ribagorça, per la seua banda, reclamen que els treballs que projecta el ministeri s’executin amb celeritat.

Tant el projecte de Foment com la proposta que el mateix Conselh va elaborar l’any passat per millorar l’N-230 preveuen un tercer carril en alguns trams de la carretera. No obstant, el ministeri el planteja en menys de dos quilòmetres de trams en pendent, una cosa que l’administració aranesa veu insuficient. En lloc d’això, en demana en uns quatre quilòmetres a la zona d’Areny i en planteja un altre a prop de la Terreta per facilitar que els cotxes avancin els camions.

El Conselh creu que Foment “obvia” el trànsit pesant a l’N-230, en especial el transfronterer

El trànsit de vehicles pesants, especialment el transfronterer, és motiu d’una altra al·legació del Conselh. Considera que Foment ho ha “obviat” i se centra en la circulació interna entre Lleida i Osca. Tenir o no en compte el trànsit internacional condiciona les inversions que el ministeri considera econòmicament viables. El seu projecte recull dos alternatives per a la carretera N-230 i defensa la menys costosa, de 295 milions d’euros, davant una altra de més ràpida i segura valorada en 363 milions.

En aquest sentit, les al·legacions del Conselh instaran Foment a incorporar al projecte alguns trams de la segona opció de Foment i demana construir rotondes a l’entrada i la sortida del Pont i Vilaller. D’altra banda, el president del consell de la Ribagorça, Josep Lluís Farrero; l’alcalde del Pont de Suert, José Antonio Troguet, i l’alcaldessa de Vilaller, María José Erta, van recalcar la necessitat que el projecte de Foment s’executi “al més ràpidament possible” per guanyar seguretat i reduir la sinistralitat. Ho van fer en una reunió de l’executiva del PDeCAT de la comarca amb el director general de polítiques de muntanya, Albert Alins, i la senadora Mayte Rivero.

tracking