SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Sunyer crida a retirar els fèretres de 30 nínxols en ruïnes

Els inhumarà de nou on demanin els familiars o els dipositarà en una fossa comuna

Els nínxols en ruïnes que l’ajuntament preveu demolir i el nou cementiri al fons.

Els nínxols en ruïnes que l’ajuntament preveu demolir i el nou cementiri al fons.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Sunyer ha fet una crida a retirar els fèretres d’una trentena de nínxols abans de demolir-los. Com que no s’han pogut localitzar els propietaris de cadascun, ha emès un decret per informar-los que ha posat en marxa el procés per declarar-los en ruïnes i que això representarà exhumar les restes humanes que contenen. El document, que el consistori va fer públic ahir, apunta que “tornaran a inhumar-los immediatament” al lloc on demanin els seus respectius familiars, mentre que dipositaran en una fossa comuna els que ningú reclami.

Els nínxols, visiblement deteriorats, formen part de l’antic cementiri, situat als afores del poble en direcció a Alfés. L’estat de deixadesa i el del seu entorn contrasta amb l’aspecte cuidat del nou cementiri, que s’alça a uns quants metres del vell.

“Volem dignificar aquest espai”, va explicar l’alcalde de Sunyer, Isaac Beà. El primer edil va apuntar que preveuen conservar únicament les tombes excavades a terra i que, una vegada enderrocades les construccions, tenen intenció d’enjardinar la zona.

Beà va apuntar que instal·laran una placa gravada amb els noms d’aquelles persones a les quals pertanyen les restes que han descansat fins ara als vells nínxols.

L’expedient per declarar en ruïnes la trentena de nínxols ha iniciat aquesta setmana un període d’exposició pública d’un mes a les oficines de l’ajuntament de Sunyer, per la qual cosa la resolució definitiva per part del consistori tindrà lloc a partir del pròxim mes de març.

tracking