SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

El túnel de Tres Ponts es perforarà per les dos boques

Pas alternatiu per treballs previs, però sense greus afectacions || Tanques de seguretat a la C-14 a Organyà i Montant de Tost

Operaris van instal·lar barreres de seguretat a la C-14 ahir a la tarda.

Operaris van instal·lar barreres de seguretat a la C-14 ahir a la tarda.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El túnel de Tres Ponts a la carretera C-14 entre Organyà i Montant de Tost es començarà a perforar des de les dos boques, segons van informar fonts de l’obra. Els treballs previs per preparar el terreny abans de l’inici de l’obertura de la galeria van començar ahir i van provocar les primeres afectacions al trànsit. La incidència va ser mínima, amb operaris que a primera hora del matí van donar pas alternatiu durant una hora mentre instal·laven barreres de seguretat, uns talls que no van provocar afectacions destacades i que es van repetir a la tarda. Fonts de l’obra van explicar que els talls d’aquesta primera fase dels treballs, a mode de pas alternatiu o de desviacions, podran repetir-se fins al 30 de març, tot i que van indicar que fins a finals de setmana no es preveu cap afectació més. Serà aleshores quan començaran els moviments de roques i terra per preparar la boca sud. Els operaris van treballar ahir i ho faran també avui a les boques del túnel desbrossant el terreny.

Posteriorment, iniciaran la construcció d’un drenatge per desviar l’aigua que pugui sortir de l’interior de la galeria.

Les mateixes fonts van explicar que la previsió és començar la perforació de la galeria d’aquí a un mes i mig.

L’alcalde d’Organyà, Celestí Vilà, va dir ahir que està “molt satisfet” amb l’inici dels treballs i es va mostrar “convençut” que les afectacions per als conductors seran “mínimes”. Va destacar la importància d’aquesta obra.

tracking