SEGRE

L'ajuntament d'Almenar compra la Casa Seró, un edifici històric del poble

L’adquisició s’ha realitzat per 22.000 euros

El lliurament de les claus de la Casa Seró.

L'ajuntament d'Almenar compra la Casa Seró, un edifici històric del pobleAjuntament d'Almenar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Almenar ha adquirit un edifici històric del poble, Casa Seró, amb l’objectiu de rehabilitar-lo i destinar-lo a usos culturals. L’alcaldessa, Teresa Malla, considera que “és important salvaguardar una casa que està considerada com una de les més antigues i emblemàtiques de la vila, i alhora poder-ne donar un ús pràctic”. El lliurament de claus per part dels anteriors propietaris, la família Seró, s’ha fet aquesta setmana en el mateix edifici.

L’operació ha suposat un desemborsament de 22.000 euros.

La intenció de l’ajuntament és habilitar Casa Seró com espai museístic i poder mostrar al públic, d’una banda, el propi immoble, amb unes característiques constructives molt notables i un mobiliari antic singular, i de l’altra, les col·leccions d’objectes i peces antigues que s’hi instal·laran.

Felip V s’hi hostatjà, segons la tradició oral Segons la tradició oral, el rei Felip V es va hostatjar a la casa durant l’anomenada Batalla d'Almenar, lliurada el 27 de juliol de 1710 en el marc de la Guerra de Successió Espanyola. En el decurs de l’enfrontament, les tropes del rei Carles III, comandades pel mariscal Guido Starhemberg i formades per 14.000 soldats catalans, austríacs, anglesos i holandesos, van aconseguir una inesperada victòria sobre l’exèrcit de Felip V, dirigit pel marquès de Villadarias i format per 22.000 efectius espanyols, francesos i flamencs. Una anècdota curiosa de la batalla és que Felip V, en la retirada, va caure amb el seu cavall a la segla de Pinyana, i només el ràpid auxili de la seva escorta el va salvar de caure presoner.

tracking