SEGRE

SUCCESSOS NEGLIGÈNCIA MÈDICA

Denuncia l'hospital de la Seu al morir per una infecció el seu marit, ingressat per una hèrnia discal

L’autòpsia va dir que l’home, de 46 anys, va morir per una sèpsia contreta a través de la via intravenosa

Imatge de la façana de l’hospital de la Seu d’Urgell.

Imatge de la façana de l’hospital de la Seu d’Urgell.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una veïna de la Seu d’Urgell ha presentat una demanda de responsabilitat patrimonial contra el Servei Català de la Salut per una presumpta negligència mèdica que hauria provocat la mort del seu marit, de quaranta-sis anys, quan estava ingressat a la Fundació Sant Hospital de la capital de l’Alt Urgell. La víctima mortal, S.R.V, va morir el 20 d’abril de l’any passat, al cap de nou dies d’haver-hi ingressat “a causa d’una crisi de forts dolors”, derivats d’una hèrnia discal que li havien diagnosticat anteriorment i per la qual esperava poder ser operat a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

La dona de l’home mort, Y.P.O., va assegurar ahir en aquest sentit que l’autòpsia va determinar que “la mort va ser produïda per una sèpsia” i que el bacteri que va desencadenar la infecció “va entrar a través de la via intravenosa del braç esquerre que li van introduir a l’ingressar al servei d’Urgències”. Per la seua banda, l’advocat de la família va manifestar que “es tracta d’un cas injustificable i d’una mala praxi mèdica”. El lletrat considera que els professionals del centre hospitalari “van incomplir el protocol que fixa que un degoteig intravenós no pot estar situat al mateix lloc durant més de 72 hores”. Segons els demandants, S.R.V el va portar posat al braç esquerre “durant pràcticament els nou dies que va estar ingressat”.

Feia nou dies que l’home estava ingressat per una hèrnia discal i esperava per ser operat

La demandant va lamentar “la incompetència dels metges” que van atendre el seu marit i creu que “si haguessin detectat abans la infecció, podrien haver revertit la situació i el meu marit encara estaria viu”. La dona va explicar que l’estat de l’home va empitjorar “sense que els metges hi detectessin una causa concreta” i que “únicament el medicaven per l’hèrnia, quan els símptomes que presentava no hi tenien res a veure”.

La dona també va apuntar que va patir una flebitis (inflamació d’una vena) al braç on tenia col·locada la via i febrícula “i ningú va decidir canviar-li la via i mirar la causa”. “El meu marit va morir per desídia”, va sentenciar.

Un dia abans de morir, el passat 19 d’abril, l’home va ser traslladat des de la Seu d’Urgell fins a l’hospital Arnau de Vilanova per tal de practicar-li el preoperatori previ a la intervenció quirúrgica a la qual s’havia de sotmetre dies més tard. A la demanda, la família denuncia també que els metges del centre lleidatà tampoc van saber detectar la gravetat de la situació. S.R.V va morir l’endemà al matí a la Seu d’Urgell al patir una aturada cardíaca mentre el traslladaven de l’habitació fins al servei d’Urgències.

Li havien administrat l’epidural “per tractar-li els dolors que creien que li provocava l’hèrnia”, segons va assenyalar la demandant. L’advocat va apuntar que si el departament de Salut no accepta la reclamació administrativa que van formular a començaments del mes de desembre passat, presentaran la demanda davant del contenciós administratiu. Per la seua part, tant el departament de Salut com l’alcalde de la Seu d’Urgell i president del patronat de la Fundació Sant Hospital, Albert Batalla, van declinar valorar el cas.

tracking