SEGRE

MUNICIPIS PATRIMONI

L’Albagés tira un edifici per frenar la humitat als fonaments de l’església

L’immoble, que està en ruïnes i comunica amb el temple, provoca filtracions

Panoràmica de l’Albagés amb la torre de l’església a l’esquerra.

Panoràmica de l’Albagés amb la torre de l’església a l’esquerra.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de l’Albagés enderrocarà l’edifici annex a l’església parroquial, en estat ruïnós i causa de l’aparició d’humitat al temple, que podria afectar-ne els fonaments. Per aquesta raó, el consistori s’ha decidit a actuar ja que mantenir aquest immoble pot augmentar les filtracions i suposar un perill per a la conservació. L’església de Sant Joan Baptista, d’estil barroc, es troba al centre de la població i data del segle XVIII. Segons l’alcalde de la localitat, Miquel Àngel Llimós, el mal estat de l’immoble veí ha anat degradant una part de l’església i és necessari frenar-ne aquest procés. Comprar l’habitatge en ruïnes, demolir-lo i consolidar tota la zona suposarà una inversió d’uns 63.000 euros, segons afirma l’alcalde Llimós, per a la qual cosa compta amb una subvenció de la Diputació de Lleida.

El vell edifici està situat al centre històric de la població. Tenen un celler subterrani amb arcs de pedra en el qual s’han trobat recipients d’emmagatzemament que s’intentaran conservar per poder obrir-los al públic i visitar-los, va ressenyar l’alcalde. Aquesta intervenció és una de les previstes per a aquest any ja que frenar el problema de la humitat a l’església és una actuació urgent.

En un altre ordre de coses, el consistori abordarà aquest mes les obres per substituir un mur i reparar diversos desperfectes al paviment d’alguns carrers de la localitat. De fet, ja s’ha aprovat la memòria valorada que preveu una inversió de prop de 30.000 euros.

L’actuació se centra a consolidar aquest mur que sosté part d’un carrer, encara que no té gaire altura. Ha estat tancada durant uns dos anys i ara es procedirà a aquesta millora, que ha d’estar enllestida abans de l’estiu.

tracking