SEGRE

TRÀNSIT METEOROLOGIA

Malestar entre els alcaldes de l’N-240 al tallar l’autopista a causa de la boira

La mala visibilitat va obligar a tancar 4 hores l’AP-2 i fer desviacions per aquesta via

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La intensa boira va obligar ahir a tallar durant quatre hores l’autopista entre les Borges Blanques i Soses, fet que va obligar a desviar la circulació de vehicles per l’autovia i l’N-240. Una mesura que causa malestar entre els alcaldes dels municipis per on transcorre aquesta última carretera, ja saturada i amb una elevada sinistralitat.

El tram entre les Borges Blanques i Soses de l’AP-2 va estar tallat ahir al matí durant quatre hores a causa de la densa boira. És la primera vegada que Abertis activa aquest hivern el Pla d’Autoprotecció (PAU) de la via per l’escassa visibilitat, que va obligar a fer desviacions per l’autovia i l’N-240. La decisió va provocar el malestar dels usuaris i alcaldes d’aquesta última carretera, que denuncien que s’incrementa la sinistralitat en una via molt polèmica per l’elevada afluència de vehicles pesants. Segons va informar el Servei Català de Trànsit, el tall, que es va iniciar a les 6.50 hores, va afectar un total de 36 quilòmetres, entre el 126 i el 162, cosa que va obligar a fer desviacions per l’A-2 a Soses i per l’N-240 a les Borges Blanques. Durant aquest període, la boira intensa havia reduït la visibilitat a menys de 75 metres i es va aplicar el protocol en nivell d’emergència. La circulació es va restablir cap a les 10.17 hores, tot i que amb avisos als conductors ja que persistien els bancs de boira.

Aquest pla s’ha aplicat quatre vegades des del 2015. La desviació dels vehicles per l’N-240 compta amb el rebuig dels alcaldes dels municipis per on transcorre aquesta carretera de titularitat estatal, amb una elevada sinistralitat i a l’espera del desdoblament que redueixi el pas de camions. Sobre aquesta qüestió, l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, va assenyalar que l’N-240 és una carretera “molt saturada” i que les desviacions agreugen aquesta situació. “La via no està en condicions per acollir més volum de trànsit i ha de trobar-se una solució interna”, va afirmar. Entre aquestes, Mir proposa senyals lluminosos i reducció de velocitat. El vicepresident del consell comarcal de les Garrigues i alcalde de la Floresta, Jaume Setó, va alertar que aquestes desviacions agreugen la perillositat de la carretera N-240, on també hi ha boira, i perjudiquen el territori.

Vista d’un cartell informatiu que alertava ahir de la boira intensa a l’autopista al seu pas per les Borges Blanques.

Vista d’un cartell informatiu que alertava ahir de la boira intensa a l’autopista al seu pas per les Borges Blanques.MAGDALENA ALTISENT

Vista d’un cartell informatiu que alertava ahir de la boira intensa a l’autopista al seu pas per les Borges Blanques.

Vista d’un cartell informatiu que alertava ahir de la boira intensa a l’autopista al seu pas per les Borges Blanques.MAGDALENA ALTISENT

tracking