SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

A judici per lligar una dona i torturar el seu marit a Organyà

La Fiscalia demana set anys de presó per a un dels acusats i sis anys per als altres tres || Van robar 1.200 euros en metàl·lic i joies valorades en 1.000 euros més

Al pis de dos dels acusats els Mossos van recuperar objectes amb què es va cometre l’assalt.

Al pis de dos dels acusats els Mossos van recuperar objectes amb què es va cometre l’assalt.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat penal número 2 de Lleida té previst acollir aquest migdia el judici contra els quatre acusats d’un brutal assalt violent en una masia d’Organyà el 8 de setembre del 2016, en què van lligar dos dones i un home en una granja i van anar a l’habitatge de la propietària de l’explotació, on van posar a la banyera el marit, que pateix una severa invalidesa, i el van torturar fins que els va entregar els diners que hi havia a la casa, uns 1.200 euros i joies valorades en 1.000 més.

La Fiscalia sol·licita una condemna de set anys de presó per a un dels acusats i penes de sis anys per als altres tres imputats. El Ministeri Públic els acusa d’un delicte de robatori amb violència i intimidació amb l’agreujant de disfressa i abús de superioritat perquè anaven armats i amb passamuntanyes (quatre anys), un delicte de lesions (dos anys) per la pallissa que van clavar al propietari de la casa i diversos delictes lleus de lesions.

Els Mossos d’Esquadra van detenir els presumptes autors mesos després dels fets. Segons els investigadors, dos dels acusats van idear l’assalt facilitant tota la informació logística per cometre’l i els altres dos imputats en van ser els autors materials. L’atracament es va produir quan dos dones van arribar a una granja propietat d’una d’elles i dos homes, vestits amb roba de treballar de color verd i amb els rostres ocults amb passamuntanyes, les van assaltar, les van lligar i van fer el mateix amb un veí de la Seu que acabava d’arribar a la granja per comprar conills.

Posteriorment, es van dirigir a l’habitatge, van posar a la banyera el propietari i el van colpejar repetidament fins que els va dir on eren 1.200 euros. “Em van dir que si no trobaven els diners que els havia dit que teníem guardats a casa li engegarien un tret al meu marit i no el tornaria a veure”, va explicar al dona a aquest diari.

Els Mossos d’Esquadra van identificar un dels lladres a partir d’un turisme que estava aparcat a prop de la granja un temps abans del robatori. Aquest home es va presentar dies abans a una comissaria per denunciar que li havien sostret el cotxe particular, però després de contradir-se en diverses ocasions, va reconèixer la participació en l’assalt. Al domicili de dos dels acusats, els investigadors van recuperar un uniforme de treballar verd, passamuntanyes i cordes com les que van utilitzar per lligar les víctimes.

tracking