SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnen CaixaBank per comiat il·legal

Un jutge obliga a readmetre el subdirector d’una oficina a Balaguer o a indemnitzar-lo amb més de 75.000 euros i obre una investigació contra un altre empleat per fals testimoni

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat social número 1 de Lleida ha condemnat CaixaBank per l’acomiadament improcedent del subdirector de l’oficina del carrer Sant Crist de Balaguer. La jutge també obliga l’entitat a readmetre el demandant, representat per l’advocat Josep Miquel Moragues, al mateix càrrec i les mateixes condicions de treball que tenia abans de l’acomiadament o a indemnitzar-lo amb més de 75.000 euros i abonar-li els salaris que no ha percebut des que el van acomiadar, el juliol del 2016. CaixaBank va acomiadar el subdirector després que li obrís un expedient disciplinari “per transgressió de la bona fe contractual i abús de confiança”, segons la sentència, al·legant “irregularitats” en una sèrie d’operacions bancàries d’“un client amb un deteriorament psíquic o mental”, acusant-lo d’“haver disposat indegudament dels fons”. La jutge determina que aquestes acusacions “no s’han provat [...] i, ultra això, les dades objectives que obren en interlocutòries no permeten sostenir aquesta conclusió sinó més aviat la contrària ja que no consta cap document mèdic que permeti acreditar la falta de capacitat suficient del client per afirmar que no sabia o no coneixia les operacions que havia realitzat i que no les havia autoritzat”.

Pel que fa a les operacions bancàries irregulars, pèrits cal·ligràfics van determinar que la firma que apareixia en documents del subdirector no era la seua i que l’havia falsificat un empleat que, precisament, va declarar al judici negant-ho. Per aquesta raó, la jutge també obre una investigació contra aquest empleat perquè podria haver incorregut en un delicte de fals testimoni, ja que va declarar després de prestar jurament de dir veritat. La sentència no és ferma i es pot recórrer.

tracking