SEGRE

DROGUES INVESTIGACIÓ

Detinguts per conrear 634 plantes de marihuana en una masia de Torà

Els arrestats, veïns de la zona de 43 i 44 anys, són el responsable de la plantació i el propietari de la finca || Hi tenien habilitades dos sales per a la producció

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de 634 plantes de marihuana i dos grans sales habilitades per cultivar-ne. Això és el que ocultava una masia de Torà fins aquest dimecres, quan la Guàrdia Civil, amb una ordre judicial, va accedir a la finca després que a començaments d’any tingués coneixement de la possible existència d’una plantació indoor de marihuana a la comarca de la Segarra.

Els agents van detenir dos veïns de la zona. Es tracta de J.M.M.R., de 44 anys i que seria el responsable de la plantació, i J.F.T., de 43 anys i propietari de la finca. Acusats d’un delicte contra la salut pública, van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutjat de guàrdia de Solsona.

La investigació que ha provocat aquestes detencions l’han portat a terme agents de l’Equip contra la Delinqüència Organitzada i Antidroga (EDOA) de la Guàrdia Civil. Durant l’escorcoll de la masia, que es va practicar aquest dimecres a la tarda, van trobar dos grans habitacles amb un total de 634 plantes de marihuana de mida mitjana i divers material elèctric (cinquanta llums, cinquanta transformadors i dos extractors) i de condicionament, utilitzat per adaptar la nau al cultiu amb una sofisticada instal·lació, així com fertilitzants i altres productes utilitzats per a la mateixa finalitat.

Els cossos policials han detectat durant els últims anys una “professionalització” dels productors de marihuana, que han passat de conrear en petits camps a cultius extensius dins de granges i magatzems. En certa manera, Ponent s’ha convertit en un “laboratori de marihuana”, segons els investigadors. Els Mossos d’Esquadra van desarticular l’octubre passat la xarxa de cultiu més gran del marihuana a Lleida, amb una vintena de detinguts.

Els agents van decomissar un total de 634 plantes en dos sales condicionades per al cultiu.

Els agents van decomissar un total de 634 plantes en dos sales condicionades per al cultiu.GUARDIA CIVIL

Els agents van decomissar un total de 634 plantes en dos sales condicionades per al cultiu.

Els agents van decomissar un total de 634 plantes en dos sales condicionades per al cultiu.GUARDIA CIVIL

tracking