SEGRE

REGS PROMOCIÓ

El Segarra-Garrigues regarà enguany 960 ha més i preveu superar les 11.600 al desembre

Des del 2009, quan va regar la primera finca, ha sumat a l’any unes 1.300 hectàrees i el total són 70.000

Obres de desbrossament a Cervià de les Garrigues per a la instal·lació de canonades de les xarxes secundària i terciària del canal.

Obres de desbrossament a Cervià de les Garrigues per a la instal·lació de canonades de les xarxes secundària i terciària del canal.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El canal Segarra-Garrigues incorporarà aquest any 960 hectàrees de cultius de secà a les zones ja regades, que per ara sumen 10.700 hectàrees, amb la qual cosa preveu finalitzar l’any amb aproximadament 11.660 hectàrees amb regadiu, segons els càlculs de l’empresa adjudicatària de les obres, Aigües Segarra-Garrigues. En concret, aquesta campanya s’incorporaran al reg 90 hectàrees de la Segarra, entre Guissona, els Plans de Sió i Torrefeta i Florejacs; 160 hectàrees de l’Urgell (Verdú, Preixana i Sant Martí de Riucorb); 40 hectàrees de les Garrigues, situades a Arbeca, els Omellons i l’Espluga Calba i 280 més del Segrià a Aspa, Artesa de Lleida i Sarroca. Per fer-ho, els regants han demanat aquesta campanya disposar de 26 hectòmetres cúbics d’aigua del pantà de Rialb, dos més que l’any passat.

El Segarra-Garrigues va regar la primera finca el juliol del 2009, la qual cosa implica que fins ara ha guanyat tan sols unes 1.300 hectàrees a l’any de superfície regada (el projecte n’inclou un total de 70.000). Les obres van quedar paralitzades amb la crisi i per la falta d’adhesió dels regants, fet que va portar la Generalitat a desenvolupar l’obra només per sectors i sota la condició que hi hagi un quòrum d’almenys un 60 per cent dels regants a cada zona de promoció. Actualment, la constructora, que també gestiona el regadiu, porta a terme obres a Cervià de les Garrigues, Sarroca, l’Espluga Calba i Verdú, i per la seua banda a Arbeca s’estan executant treballs per a la concentració parcel·lària prèvia a la construcció de xarxa de reg. La previsió de l’empresa és finalitzar les obres al llarg d’aquest any. La paralització de l’activitat de la Generalitat pel 155 i la pròrroga dels pressupostos manté a l’espera la continuïtat dels treballs a la xarxa de reg més enllà d’aquest 2018.

tracking