SEGRE

SALUT EPIDEMIOLOGIA

Cinquè cas de sarna a la Seu i l’alarma omple el CAP de famílies

Ja són tres nens i dos adults els diagnosticats a la capital de l’Alt Urgell || La majoria dels que van al metge al detectar-se el brot pateixen dermatitis atòpiques

Cinquè cas de sarna a la Seu i l’alarma omple el CAP de famílies

Cinquè cas de sarna a la Seu i l’alarma omple el CAP de famíliesSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La mare d’un dels tres alumnes de l’institut La Valira de la Seu d’Urgell que han estat diagnosticats de sarna és el cinquè cas detectat aquesta setmana a la ciutat, que se suma al de la monitora del centre, i s’eleva d’aquesta manera el balanç a tres nens i dos adults (vegeu SEGRE d’ahir). Ho van confirmar ahir dissabte fonts mèdiques del Centre d’Atenció Primària (CAP), que van informar que la familiar ja s’ha sotmès al tractament mèdic per eradicar el paràsit.

El temor per haver estat contagiats pel brot de sarna que el departament de Salut va detectar aquesta setmana a la capital de l’Alt Urgell ha fet que s’incrementés el nombre de visites al servei de pediatria del CAP de la població.

Fins a setze nens i nenes i cinc adults van al metges per por d’haver estat contagiats

Aquestes mateixes fonts van explicar que entre dijous i dissabte van visitar un total de setze nens i nenes, alguns d’ells derivats directament des dels centres educatius de la ciutat a l’observar granellades o èczemes a la pell dels alumnes i sospitar que podien ser provocats per la infecció de la sarna. Els pediatres van descartar en tots els casos que les erosions fossin provocades per l’àcar paràsit Sarcoptes scabiei, conegut comunament com a sarna. La majoria d’aquests tenen, segons van explicar, dermatitis atòpiques, la malaltia cutània més freqüent durant la infància, que es caracteritza per pell seca amb la presència d’èczema amb granellades i presència, en ocasions, de butllofes i descamació. Com a mínim cinc adults més han anar també al metge de família per descartar la malaltia a finals d’aquesta setmana.

Fonts mèdiques van donar alguns detalls per ajudar a identificar la sarna i van assegurar que la lesió que produeix aquesta infecció “és molt variable i inespecífica” però que està sempre localitzada als canells, les cares laterals dels dits i les mans, els colzes i les natges i que va sempre acompanyada per “una picor intensa, sobretot durant la nit”.

Van insistir així mateix que la sarna “ha existit sempre i seguirà existint” i que “no és més que un poll que en lloc de viure al cap viu a la pell” i que es tracta d’“una malaltia que no és greu ni té complicacions” per a la salut dels que es veuen afectats. En aquest sentit, s’ha de recordar que aquest any s’han registrat vint brots de sarna, incloent el de la Seu d’Urgell, que han afectat aproximadament 140 persones.

La sarna causa erupcions.

La sarna causa erupcions.

tracking