SEGRE

SUCCESSOS TRÀNSIT

Docents condueixen un bus escolar al desmaiar-se el xòfer

El succés va tenir lloc divendres a la Panadella, quan els estudiants tornaven d’esquiar al Pirineu aragonès || En un tram amb un fort pendent

L’emergència va tenir lloc a l’altura del quilòmetre 534, a la Panadella.

L’emergència va tenir lloc a l’altura del quilòmetre 534, a la Panadella.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els professors d’un institut de Fuerteventura (illes Canàries) van evitar divendres al matí una tragèdia a l’autovia A-2 al seu pas per la Panadella al posar-se al volant d’un autobús sense control en el qual viatjaven amb seixanta estudiants moments després que es desmaiés el conductor, segons va informar ahir Regió 7. El succés va tenir lloc en un punt amb un fort pendent.

L’autobús, d’una companyia de Barcelona, portava els escolars a l’aeroport de Barcelona-el Prat després de passar diversos dies esquiant al Pirineu aragonès. El succés va tenir lloc cap a les 8.30 hores del matí a l’altura del quilòmetre 534 de l’autovia, quan un dels professors es va adonar que el xòfer deixava anar el volant i els frens al patir una indisposició.

Els professors es van posar al volant i van evitar que l’autobús sortís de la carretera

Instants després es va desmaiar. El docent va reaccionar ràpidament i, després d’avisar els altres professors, es van posar al volant i van aconseguir redirigir l’autocar pel centre del carril quan ja estaven a punt de sortir de la calçada i xocar contra la barrera de seguretat. Seguidament, van poder anar frenant l’autocar fins a aturar-lo al voral, amb la qual cosa van evitar una tragèdia de dimensions impredictibles.

Els docents van avisar al telèfon d’emergències 112. Fins al lloc es van desplaçar diverses unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que van atendre el conductor, que presentava un quadre d’hipertensió, la qual cosa li havia provocat el desmai i la pèrdua de coneixement. L’home va ser evacuat en una ambulància a l’Hospital Comarcal d’Igualada, amb pronòstic menys greu. També hi van anar diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra que, per precaució, van tallar un dels carrils de l’autovia perquè els sanitaris poguessin atendre el conductor, així com garantir la seguretat dels escolars.

Els escolars van poder reprendre el viatge perquè un altre conductor de l’empresa d’autocars es va desplaçar fins a Montmaneu i va traslladar els estudiants fins a l’aeroport perquè poguessin agafar l’avió de tornada a Fuerteventura. Un succés que, per fortuna i la perícia dels professors, sempre recordaran com una anècdota que va poder acabar sent una tragèdia.

tracking