SEGRE

SERVEIS AIGÜES

Tremp apujarà un 50% la taxa d’aigua als veïns que no instal·lin comptadors

Als nuclis agregats, i preveu més “penalitzacions” per pagar una quota fixa

Imatge d’arxiu de Tremp.

Imatge d’arxiu de Tremp.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Tremp apujarà un 50 per cent la taxa d’aigua als veïns dels nuclis agregats que no instal·lin comptadors. L’alcalde, Joan Ubach, va assegurar que, segons dades del desembre, el 63% dels habitatges d’aquests pobles ja tenien un comptador i esperen que aquesta xifra sigui de més del 80 per cent a l’abril, quan finalitzi la campanya que van començar perquè els habitants dels nuclis els instal·lessin.

En aquest sentit, els veïns que paguin una quota fixa per l’aigua (independentment del consum), passaran d’abonar uns 112 euros a l’any a haver de pagar aproximadament 168 euros. Ubach va assegurar que entre el 2016 i el 2017 van portar a terme un projecte per incentivar la instal·lació de comptadors als agregats i donaven una ajuda de 150 euros per a la col·locació, encara que aquesta iniciativa s’ha allargat fins al 31 de març d’aquest any perquè volen “aconseguir que tots els veïns paguin per l’aigua que gasten”. Per aquesta raó, el primer edil va afirmar que aniran penalitzant amb més augments en el preu de la quota fixa. La pujada de la taxa d’aigua és un dels punts de l’ordre del dia del ple de l’ajuntament de demà, que s’aprovarà perquè l’equip de govern (PDeCAT i ERC) compta amb majoria absoluta. Aquesta mesura té com a objectiu reduir el dèficit del servei d’aigua, que va arribar als 75.000 euros el 2016 i ja s’han portat a terme obres a la xarxa d’aigua per reparar fugues, entre altres intervencions.

Milloren la captació d’Eroles per no haver de portar aigua amb cisternesL’alcalde de Tremp, Joan Ubach, va explicar ahir que tenen emparaulada una ajuda de la Diputació per finançar obres de millora en la captació d’aigua d’Eroles per solucionar part dels problemes de proveïment que tenen lloc a l’estiu, que fa que hagin de portar aigua amb cisternes. Ubach va apuntar que, en moltes ocasions, tenen aquests recipients preparats per si els arriben a necessitar, i que els episodis de falta d’aigua es donen bàsicament a l’estiu. Aquests episodis d’escassetat d’aigua es donen, majoritàriament, per l’augment de població d’aquest nucli, i en moltes ocasions ha estat a causa de la sequera. L’alcalde va apuntar que compten amb un projecte per portar a terme millores a Eroles, amb un pressupost de 21.000 euros.

tracking