SEGRE

SALUT

Anglesola instal·la un desfibril·lador a la via pública

Trenta veïns aprenen a utilitzar-lo

El curs sobre l’ús del desfibril·lador dijous passat.

El curs sobre l’ús del desfibril·lador dijous passat.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Anglesola ha instal·lat un desfibril·lador a la via pública. Concretament, ha traslladat a la part exterior del consultori mèdic l’aparell que fins ara estava instal·lat a l’interior de l’edifici. L’alcaldessa de la localitat, Carme Miró, va explicar que “d’aquesta manera, pretenem facilitar una atenció més ràpida i eficaç en cas d’haver de fer front a una emergència per aturada cardiorespiratòria”.

Per poder utilitzar el desfibril·lador de forma adequada en cas de necessitat, el consistori va oferir dijous a la nit un curs de formació sobre com utilitzar aquest aparell al qual van assistir una trentena de veïns. Al desfibril·lador que s’ha instal·lat a la façana del consultori mèdic se n’ha de sumar un altre de mòbil que es troba a la zona esportiva, de manera que Anglesola compta amb dos desfibril·ladors.

L’any passat, el grup d’Esquerra Republicana, a l’oposició al consistori, va presentar una moció demanant la instal·lació d’un desfibril·lador a la via pública, que es va aprovar per unanimitat.

Val a recordar que, en els últims anys, nombrosos ajuntaments de les comarques de Lleida han instal·lat aquestes màquines en espais públics i han instruït els veïns en la seua utilització per poder atendre amb rapidesa casos d’aturades cardiorespiratòries.

tracking