SEGRE

MUNICIPIS CULTURA

Artesa de Lleida tindrà un museu de joguets amb peces d'El Baratillo

L’equipament vol ser un “homenatge” a aquest històric comerç de la capital del Segrià || Obrirà al centre de la localitat i el consistori ja ha aprovat el projecte

Imatge d’arxiu de Gigó amb part de la seua col·lecció de joguets.

Imatge d’arxiu de Gigó amb part de la seua col·lecció de joguets.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Artesa de Lleida tindrà un museu de joguets al centre del municipi, que comptarà amb articles de la històrica botiga El Baratillo Leridano de la capital del Segrià, un establiment que va tancar el 1978, fa 40 anys. El propietari de la col·lecció, Manel Gigó, va explicar ahir que l’ajuntament es va posar en contacte amb ell perquè traslladés els seus joguets fins a la localitat per obrir aquest museu. Gigó va assegurar que la finalitat d’aquest projecte és “que no es perdi la memòria d’El Baratillo i va apuntar que al llarg dels anys ha rebut ofertes de persones que volien comprar part de la seua col·lecció, però va afirmar que sempre ha defensat que aquests “són els joguets de tot Lleida i s’han de quedar aquí”.

En aquest sentit, el museu vol ser “un homenatge al que aquesta botiga va representar per a la ciutat” i “si les peces se’n van de Lleida perden la seua intenció”, va dir. Així mateix, va explicar que hi ha hagut diversos intents per obrir el museu a la capital de Ponent, però no s’ha arribat a cap acord.

El Baratillo va ser un comerç situat al número 36 del carrer Major de Lleida i un dels símbols de la ciutat amb la façana plena de joguets, primer, i amb una gran cortina de pilotes en l’última època. La família de Gigó va comprar l’immoble als anys 80 per ampliar el comerç contigu, L’Elegància, que va tancar el 2007. Va ser llavors quan Gigó va començar la seua col·lecció, que compta amb peces emblemàtiques d’aquesta botiga.

L’ajuntament d’Artesa de Lleida ja ha aprovat, de manera inicial, el projecte per a la reforma i ampliació d’un edifici al nucli històric, conegut com La Vileta, una actuació que té un pressupost de 131.940 euros.

tracking